1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. iPhone

Apple haastettiin oikeuteen iPhone-puhelinten tahallisesta hidastamisesta

Kanteen nostaneiden puhelinten omistajien mukaan he ovat ostaneet uudet puhelimet turhaan.

Kuva: Armando Babani / EPA

Yhdysvalloissa joukko iPhone-puhelinten omistajia on nostanut kanteen Applea vastaan. Apple on juuri myöntänyt, että sen päivitykset ovat hidastaneet tarkoituksella vanhempia iPhone-malleja. Applen mukaan pyrkimyksenä oli, että puhelinten akut kestäisivät pidempään.

Kanteessa syytetään Applea siitä, ettei tämä ollut aikaisemmin kertonut vanhojen puhelinten tahallisesta hidastamisesta. Puhelinten omistajat olivat päätelleet, että ainoana vaihtoehtona olisi ostaa uusi hintavampi iPhone. Kanteen mukaan puhelinten omistajat ovat kärsineet taloudellista tappiota, kirjoittaa BBC. (siirryt toiseen palveluun)

IPhone-puhelinten omistajat toteavat, että jos he olisivat tienneet pelkän akun uusimisen nopeuttavan jälleen vanhaa puhelinta, olisi uuden iPhonen hankintaa lykätty.

Kanteet nostettiin niin Los Angelesissa kuin Chicagossakin. Molemmat kanteet nostettiin päivää sen jälkeen, kun Apple oli vahvistanut sen, minkä moni tiesikin: vanhoja puhelimia oli tahallisesti hidastettu. Applen mukaan sen pyrkimyksenä oli parantaa laitteiden käyttöikää ja maksimoida vanhentuvien akkujen toimintakyky.

Asiasta uutisoi ensin Tivi. (siirryt toiseen palveluun)