1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lumionnettomuudet

Kolme kuollut lumivyöryissä Alpeilla

Poliisin mukaan onnettomuudet eivät liity toisiinsa.

Lumionnettomuudet
Pelastushelikopteri partioi Ranskan alpeilla Chamonixin lähistöllä vuonna 2012.
Pelastushelikopteri partioi Ranskan alpeilla Chamonixin lähistöllä vuonna 2012. Laskettelijoita, lumilautailijoita ja hiihtäjiä on kehotettu erityiseen varovaisuuteen, sillä viime päivinä eri puolilla Alppeja on tapahtunut useita kuolonuhreja vaatineita lumivyöryjä.Gregory Yetchmeniza / Le Dauphine / EPA

Kolme ihmistä on kuollut Sveitsin alpeilla tapahtuneissa, erillisissä lumivyöryonnettomuuksissa. Maanantaina 2844 metriä korkean Hofathorn-huipun läheisyydessä 39-vuotias mies jäi lumivyöryn alle ja kuoli. Hän oli yksi viiden kiipeilijän ryhmästä. Muut ryhmäläiset löysivät miehen nopeasti, mutta pelastushenkilöstö totesi hänet kuolleeksi löytöpaikalta.

Sunnuntaina Grisonsissa Sveitsin itäosassa 31-vuotias ranskalainen mies löydettiin kuolleena tunteja jatkuneiden etsintöjen jälkeen. Poliisin mukaan yksin kiipeämässä ollut mies oli jäänyt lumivyöryyn ja kulkeutunut sen mukana kilometrin matkan. Kun mies löydettiin, hän oli hautautunut kolmimetrisen kinoksen alle.

Lauantaina kolmen vuorikiipeilijän ryhmä jäi lumivyöryn alle Valais'n alueella Lounais-Sveitsissä. Kiipeilijöistä kaksi sai vain lieviä vammoja, mutta kolmas, 29-vuotias sveitsiläinen nainen, kuoli.

Lähteet: Reuters, AFP, STT