1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venezuela

Venezuela vapautti lisää Maduron vastustajia

Lähes päivittäiset mielenosoitukset keräsivät satoja tuhansia ihmisiä Venezuelan pääkaupungin keskustaan 9. heinäkuuta 2017. Kuva: EPA

Venezuelan hallitus vapautti maanantaina kahdeksan presidentti Nicolas Maduron vastustajaa. Venezuela on nyt vapauttanut 44 vankia, mikä on reilu puolet hallituksen lupaamasta vapautettavien vankien määrästä.

Ihmisoikeusjärjestö Foro Penalin johtaja Alfredo Romeron mukaan kyseessä on kuitenkin vain murto-osa kiinniotetuista poliittisista vangeista.

– Hallitus on kiinnostunut vankien vähentämisestä vain kulujen vähentämiseksi. Edelleen 227 on vangittu poliittisista syistä, mikä on enemmän kuin aiempina jouluina.

Hallitus on kertonut päästävänsä jouluna vapauteen hyvän tahdon eleenä 80 ihmistä, jotka otettiin kiinni Maduron hallitusta vastustavissa mielenosoituksissa. Hallituksen mukaan kyse ei ole poliittisista vangeista, vaan heidät on otettu kiinni väkivallan ja maanpetoksen takia.

Venezuelassa on tänä vuonna järjestetty useita Maduron hallinnon vastaisia mielenosoituksia. Protesteissa on kuollut yli sata ihmistä. Mielenosoitukset kaduilla alkoivat vuonna 2014, kun 43 ihmistä kuoli väkivaltaisuuksissa ja ovat jatkuneet ajoittaisina siitä lähtien. Tänä vuonna väkivallan seurauksena on kuollut 125 ihmistä.