Hyppää sisältöön

Britannian fregatti seurasi venäläistä "lähellä aluevesiä"

Britannian mukaan Venäjän aktiivisuus on lisääntynyt Britannian lähistöllä.

Britannian laivaston alus seurasi venäläisalusta Pohjanmerellä. Kuva: Britannian puolusministeriö / Reuters-TV

Brittifregatti saattoi Venäjän laivaston alusta Pohjanmerellä joulun alla, kertoo Britannian kuninkaallinen laivasto (siirryt toiseen palveluun). Laivaston mukaan fregatti HMS St Albans oli lähetetty seuraamaan Venäjän uuden fregatin, Admiral Gorškovin liikkeitä lauantaina.

Britannian laivaston mukaan venäläisalus oli "lähellä Britannian aluevesiä".

Britannian puolustusministeri Gavin Williamson totesi lausunnossaan, ettei hän epäröi puolustaa Britannian vesiä eikä "siedä minkäänlaista vihamielisyyttä". Venäjä ei ole kommentoinut aluksensa liikkeitä.

Britannian puolustusministeriön mukaan maan laivaston toinen alus oli lähetetty seuraamaan Pohjanmerelle ja Englannin kanaaliin seuraamaan venäläisen tiedustelualuksen liikkeitä sunnuntaina. Britannian mukaan Venäjän aktiivisuus on lisääntynyt Britannian lähistöllä viime päivinä.

Britannian ja Venäjän välit ovat kiristyneet viime aikoina. Britannian ulkoministeri Boris Johnson sanoi viime viikolla Venäjän-vierailullaan, että Venäjän sekaantumisesta muiden maiden vaaleihin on runsaasti todisteita. Hänen venäläinen virkaveljensä Sergei Lavrov kiisti väitteet.

Korjattu 26.12.2017 klo 12.53. Venäläisfregatin nimi on Admiral Gorškov, Ei Aleksandr Gorškov

Lisää aiheesta muualla:

.
.