Vaasan jäähallilla jatketaan yhä korjaustöitä – päätös Sportin ottelun pelaamisesta tehdään pelipäivän aamuna

Jäähallilla työskennellään parhaillaan valaistuksen ja turvallisuuden varmistavien töiden parissa. Hallin katosta pudonnutta ilmastointiputkea ei nosteta enää takaisin paikoilleen.

jäähallit
Vaasan jäähallin onnettomuustutkinta alkaa tänään maanantaina.
Jäähalliin on jouduttu hankkimaan uusi valaistus nopealla aikataululla. Terhi Varjonen/Yle

Vaasan jäähallilla tehdään edelleen töitä hallin saamiseksi käyttöön torstai-illan SM-liigaottelua varten. Vaasan Sportilla on torstaina ottelu Jukureita vastaan. Lopullinen päätös siitä, voidaanko ottelu pelata suunnitellusti, tehdään torstaiaamuna.

Jäähallilla on tehty töitä läpi joulunpyhien jouluaattoa lukuunottamatta. Hallipäällikkö Tommi Pullolan mukaan työt jatkuvat vielä keskiviikon ajan. Pullola kertoo, että tällä hetkellä näyttää hyvältä, mutta töiden tulos päästään tarkistamaan vasta torstaina. Sen jälkeen rakennusvalvonta tekee päätöksen hallin käyttöönotosta.

– Meidän tavoite on ollut koko ajan, että peli päästään pelaamaan. Tällaisella aikataululla uusien valaisimien saanti paikan päälle on ollut haastavaa. Nämä eivät ole mitään hylllytavaraa, joten saimme ne vasta perjantaina. Valaisimia asennetaan parhaillaan. Lisäksi hallilla tehdään varmistuksia, jotka rakennussuunnittelijat ovat katsoneet tarpeelliseksi, Pullola kertoo.

Valaisinkisko ja ilmastointiputki putosivat ihmisten päälle kesken joulukonsertin 17.12. Pudonnutta ilmastointiputkea ei nosteta enää takaisin paikoilleen.

– Putki toimii nyt kuusi metriä lyhempänä. Se ajaa asiansa kunnes suurempi remontti alkaa.

Pullolan mukaan hallin käyttöä ei tarvitse sen kummemmin rajoittaa sen jälkeen, kun se nyt saadaan takaisin käyttöön.

– Tietenkin kaiken ylimääräisen roikottaminen tai kiinnittäminen katossa oleviin kiskoihin tai putkiin kielletään.