Venäjän viranomaiset selvittävät yöllistä välikohtausta Vaalimaa-Torfjanovkan raja-asemalla – Epäillyt ilmoittautuivat Viipurin tulliin

Toisella epäillyistä on Suomen kansalaisuus. Venäläinen tullitarkastaja loukkaantui lievästi, kun kaksi miestä karkasi pikkubussilla tullitarkastuksesta.

rajavalvonta
Kartta Vaalimaa Torfjanovkan kylä
Yle Uutisgrafiikka

Venäjän viranomaiset selvittävät välikohtausta Vaalimaa-Torfjanovkan rajanylityspaikalla. Viime yönä kaksi miestä pakeni pikkubussilla Venäjän tullitarkastuksesta.

Venäläinen uutiskanava 78 (siirryt toiseen palveluun) ja uutissivusto Fontanka (siirryt toiseen palveluun) kertovat, että epäillyt ovat ilmoittautuneet Viipurin tulliin ja ovat valmiita todistamaan kuulusteluissa. Toisella epäillyistä kerrotaan olevan Suomen kansalaisuus.

Kaksi miestä saapui pikkubussilla Suomen puolelta Vaalimaa-Torfjanovkan raja-asemalle kello kahden jälkeen.

Miehet olivat päässeet läpi passintarkastuksesta Venäjän puolelle, kun heidät ohjattiin tullitarkastukseen. Tarkastuksen sijaan pikkubussin ajaja ohjasi autonsa ulos raja-asemalta puomin läpi noin kello 2.40.

Venäjän tutkintaviranomaisten mukaan (siirryt toiseen palveluun) ajaja uhkasi auton kyydissä ollutta tullivirkailijaa pistoolin näköisellä esineellä. Seuranneessa kamppailussa ajaja työnsi yhdessä matkustajan kanssa virkailijan ulos liikkuvasta autosta. Virkailija sai lieviä vammoja.

Viranomaiset selvittävät tietoja mahdollisesta aseesta.

Poliisi löysi myöhemmin ajoneuvon hylättynä läheisen Torfjanovkan kylän alueelta. Miesten henkilöllisyys on viranomaisten tiedossa ja heistä annettiin etsintäkuulutus.

Venäjän media luonnehtii epäiltyjä liikemiehiksi. 47news-uutissivusto (siirryt toiseen palveluun) kertoi aiemmin, että kyseessä olisi kaksi venäläistä veljestä, joista toisella on myös Suomen kansalaisuus.

Uutistoimisto Interfax puolestaan kertoo (siirryt toiseen palveluun), että auton kuljettaja on syntynyt vuonna 1980. Takapenkillä oli 1982 syntynyt mies, jolla on Suomen kansalaisuus.

Torfjanovkan rajanylityspaikan toiminta on välikohtauksesta huolimatta jatkunut normaalisti, uutistoimisto Tass kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Suomen Rajavartiolaitos ei ole kommentoinut tapausta, koska se kuuluu Venäjän rajaviranomaisille.

– Meidän puolella ei ole tapahtunut tämänkaltaista läpiajoa, Kaakkois-Suomen rajavartioston yleisjohtaja Aki Järvinen sanoi aiemmin STT:lle.

– Sen voin sanoa, että kyseinen auto on Vaalimaan kautta mennyt, mutta en voi luovuttaa tietoja, jotka liittyvät rajanylitykseen.

Päivitetty kello 16.00 tiedolla, että epäillyt ovat ilmoittautuneet Viipurin tulliviranomaisille.

Lähteet: STT