Opiskelijat syyttävät Kaarinan lukion opettajaa epäasiallisesta käytöksestä – Logomon Grease-musikaali peruttu

Osa Kaarinan lukion opiskelijoista syyttää Grease-musikaalin parissa työskennellyttä musiikinopettajaa epäasiallisesta käytöksestä.

Kaarina
Musikaaliliput
Paula Koskinen / Yle

Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen kertoo Yle Turulle, että lukion musikaaliryhmää vetänyt opettaja on siirretty syrjään virkatehtävistään. Laitisen mukaan ratkaisuun päädyttiin sen jälkeen, kun osa musikaaliryhmän opiskelijoista oli syyttänyt opettajaa epäasiallisesta käytöksestä.

Opettajan vetämän musikaaliryhmän piti tuoda lukion Grease-musikaali nähtäväksi Logomoon. Musikaalin ensi-ilta olisi ollut tammikuun puolivälissä. Kaikki musikaalin esitykset on nyt peruttu. Lippunsa lunastaneet saavat rahansa takaisin Lippu.fi:n kautta.

Koulutusasioiden johtavan rehtorin Mika Rantasen mukaan opettaja oli määräaikainen, eikä hänellä ollut muodollista pätevyyttä. Rantasen mukaan opettaja on kuitenkin itse irtisanoutunut viime viikolla. Johtava rehtori ei osaa sanoa syytä irtisanoutumiselle. Hän ei myöskään kommentoi opiskelijoiden syytöksiä opettajan epäasiallisesta käytöksestä.

– Sanotaan niin, että en voi kommentoida, Mika Rantanen toteaa.

– Musikaalin peruuntumiseen on kaksi syytä. Musiikinopettajan irtisanoutuminen ja se, että viisi keskeistä oppilasta luopui musikaalin tuotannosta. He ilmoittivat, että eivät enää ole tuotannossa mukana.

Opettaja kiistää käyttäytyneensä oppilaitaan kohtaan epäasiallisesti. Hänen mukaansa opiskelijat luopuivat musikaalista protestiksi sen jälkeen, kun opettaja oli irtisanoutunut.

Juttua muokattu klo 18.00: Lisätty opettajan kommentit.