Sitra kasvatti listaa yrityksistä, jotka näkevät kiertotaloudessa bisneksen – nyt mukana myös nyhtökaurafirma

Sitran arvion mukaan kiertotalous tarjoaa Suomelle miljardiluokan liiketoimintamahdollisuudet.

kiertotalous
Nyhtökauraa.
Nyhtökauraa tarjoillaan kansainvälisille toimittajille.Jari Kovalainen / Yle

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran ylläpitämä lista (siirryt toiseen palveluun) kiertotalouden yritysesimerkeistä paisuu. Listalla on nyt 97 yritystä, kertoo Sitra tiedotteessa. Listalle on nyt myös otettu mukaan yhtenä joukkona verhoiluyritykset, joita Suomessa arvioidaan olevan noin 400.

Listalla Sitra kertoo esittelevänsä Suomen kiinnostavimpia esimerkkejä yrityksistä, jotka näkevät kiertotaloudessa liiketoimintamahdollisuuksia.

Uusia yrityksiä listalla ovat muun muassa voiteluöljyjä palveluna myyvä Fluid Intelligence, yrityksille koneiden ja laitteiden digitaalista jakamisalustaa tarjoava eRENT, pakkauksiin muovien tilalle biohajoavia materiaaleja tarjoava Sulapac ja nyhtökauralla eläinproteiinille vaihtoehdon tuova Gold & Green Foods.

Sitra julkaisi ensimmäistä kertaa Kiertotalouden kiinnostavimmat -listauksen lokakuussa 2016, ja siinä oli mukana 19 yritystä.

Aiemmin listalle ovat päässeet muun muassa käytetyn muovin kierrätystä harjoittava Ekokem, uusiutuvaa dieseliä jätteistä tekevä Neste ja uusiutuvan kuppikartongin kehittänyt Kotkamills.

Kiertotalous (siirryt toiseen palveluun) pyrkii maksimoimaan materiaalien kiertoa taloudessa mahdollisimman pitkään. Kiertotaloudessa tuotanto ja kulutus synnyttävät mahdollisimman vähän jätettä.

Sitran arvion mukaan kiertotalous tarjoaa Suomelle miljardiluokan liiketoimintamahdollisuudet.

Lue myös:

Suomi voisi olla kiertotalouden edelläkävijä – jospa farkut, auto tai moottoriöljy olisivat vain lainaa?