1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joukkotappelu

Tampereen Särkänniemen poikkeuksellisen joukkotappelun päätekijälle liki neljä vuotta vankeutta

Käräjäoikeus tuomitsi alaikäisen pojan vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä. Särkänniemen parkkipaikalla tapahtunutta joukkotappelua edelsi monimutkainen vyyhti väkivaltaa, kostoa ja päihteitä.

Kuva: Yle

Tampereen Särkänniemen pysäköintialueella oli syyskuussa joukkotappelu, jossa aseina käytettiin muun muassa puukkoa, kaasua, sähkölamauttimia sekä teleskooppipatukoita. Väkivallasta oli syytettynä neljä nuorta miestä ja kaksi nuorta naista, jotka kaikki ovat syntyneet vuosina 1999-2000.

Pirkanmaan käräjäoikeus langetti pääsyytetylle 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomion yhteensä 11 rikoksesta. Vakavimmat rikosnimikkeet olivat tapon yritys ja törkeä pahoinpitely, jotka on tehty nuorena henkilönä. Muita rikoksia oli mm. pahoinpitely, huumausaineen käyttörikos ja vahingonteko.

Syyttäjä vaati joukkotappelun pääsyytetylle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta. Syytetty on nyt ja oli myös teon aikaan 17-vuotias. Häntä syytettiin myös nuorena henkilönä tehdystä murhan yrityksestä, mutta tämä syyte kaatui oikeudessa.

Jutussa oli kaikkiaan kuusi syytettyä ja yli kymmenen uhria. Viidelle muulle syytetylle käräjäoikeus langetti sakkotuomioita mm. pahoinpitelyistä, huumausainerikoksista ja rattijuopumuksesta. Osa vakivaltaisuuksista ja muista laittomuuksista oli tapahtunut jo joukkotappelua edeltävinä päivinä mm. Ylöjärvellä, Nokialla ja Tampereella.

Oikeudenkäyntiä seurannut Aamulehti on kertonut aiemmin (siirryt toiseen palveluun), että tapon yrityksestä tuomittu poika oli karannut lastenkodista, ja että yksi puukotetuista oli hänen isänsä, joka yritti palauttaa poikaa lastenkotiin.

Tuomiosta voi valittaa.