Sähkönjakeluhäiriöt kiusaavat yhä Pohjois-Savossa

Useat kotitaloudet aloittavat perjantaiaamun ilman sähköä. Paikalliset sähkökatkot heijastuvat tuhansien pohjoissavolaisten arkeen.

sähkökatkot
Sähkölinjat alhaalla
Jukka Töyli / Yle

Sähkönjakeluhäiriöt jatkuvat Pohjois-Savossa. Tykkylumen rasittamia puita on kaatunut linjoille ja sähkökatkoja on edelleen ympäri maakuntaa.

Perjantaiaamuna kello kuuden jälkeen Savon Voimalla oli eniten sähköttömiä asiakkaita Rautavaaralla, Lapinlahdella, Siilinjärvellä, Nilsiässä ja Sonkajärvellä.

Kello 7.30 yhtiöllä oli sähköttömiä asiakkaita noin 5 000. Aamulla enimmillään sähköttä hetkittäin oli yli 6 000 Savon Voiman asiakasta.

Käyttö- ja kunnossapitoinsinööri Tomi Kyhyräinen sanoo, että sähkökatkotilanne helpottuisi selvästi jos lämpötila nousisi selvästi plussalle. Ensi yölle on tulossa lisää lumisadetta ja Savon Voima jännittää mihin suuntaan tilanne muuttuu.

Savon Voiman mukaan yksittäisiä asiakkaita on ollut ilman sähköä pisimmillään jo toista vuorokautta.

Korjaustyöt kiihtyvät aamun aikana kun maastoon lähtee kymmeniä asentajia. Myös helikopteri käy tänään läpi Savon Voiman linjoja Rautavaaralla ja Sonkajärvellä.

Jo torstaina ennakoitiin, että sähkökatkot jatkuvat myös viikonloppuna.

Pohjois-Karjalan Sähköllä puolestaan on ollut aamulla yli 1300 sähkötöntä asiakasta Tuusniemellä, Kaavilla, Juankoskella ja Kuopion Riistavedellä.

Uutista täydennetty Savon Voimalta saaduilla tuoreilla tiedoilla klo 7.51.