Kaupunginjohtaja pahoittelee Turun Luostarivuoren koulun ahdistelutapausten huonoa käsittelyä – 90-luvulta paljastui jo toinen tapaus

Useat Luostarivuoren koulun entiset oppilaat ovat esittäneet kovia syytöksiä koulun entistä opettajaa kohtaan.

seksuaalinen häirintä
Luostarivuoren koulu
Yle

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve pahoittelee Luostarivuoren koulussa 1990-luvun alkupuolella tapahtuneiden ahdistelutapausten huonoa käsittelyä.

Useat Luostarivuoren koulun entiset oppilaat ovat esittäneet kovia syytöksiä koulun entistä opettajaa kohtaan. Oppilaat kertovat muun muassa, ettei ahdistelusyytöksiä otettu aikanaan tosissaan, vaan asia painettiin villaisella.

Turun kaupungin tiedotteen mukaan Luostarivuoren tapaukset eivät ole johtaneet poliisitutkintaan, koska tutkintapyyntöä ei ole tehty. Tiedossa on, että opettaja irtisanoutui virastaan asian käsittelyn jälkeen.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arven mukaan virasta luopuminen ei riitä. Asiasta vaikeneminen ei hänen mukaansa ollut oikea ratkaisu.

– Minun on mahdoton hyväksyä tapaa, jolla ahdistelutapauksia on kouluissa aikanaan käsitelty. Pahoittelen asiaa sydämestäni ahdistelun kohteeksi joutuneille ja heidän läheisilleen, Arve sanoo.

Kaupunginjohtaja on korostanut Turussa ahdistelutapauksissa vallitsevaa nollatoleranssia. Kaupungin tiedotteen mukaan Turussa otetaan nykyään kaikki tietoon tulevat ahdisteluepäilyt vakavasti ja ne käsitellään asianmukaisesti.

Luostarivuoren koulun tapaus on jo toinen Turussa lyhyen ajan sisällä julkisuuteen tullut tapaus, jossa oppilaat kertovat opettajien 1990-luvulla tekemästä seksuaalisesta ahdistelusta. Ennen joulua julkisuuteen tuli Puolalanmäen kouluun ja lukioon kohdistuva ahdistelutapaus.

Luostarivuoren koulun seksuaalisesta ahdistelusta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

*Lue lisää: *

Turun sivistystoimenjohtaja peräänkuuluttaa vanhempien vastuuta – "Näyttää siltä, että kaikkia lasten kertomuksia ahdistelusta ei uskottu"