Rovaniemen teatterissa yli 30 000 katsojaa

Rovaniemen Teatterissa kävi tänä vuonna 30 600 katsojaa, mikä on vähän enemmän kuin viime vuonna.

Kuva: Petri Teppo / Rovaniemen teatteri

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri päättää tämän vuoden Joulutarinan esityksellä 30. joulukuuta. Teatterin ohjelmistossa oli tämän vuoden aikana 21 omaa tuotantoa ja kuusi vierailuesitystä, joista oli yhteensä 296 näytöstä. Katsojaluvuksi kertyi 30 600.

Viime vuonna teatterilla oli 30 083 katsojaa 264 esityksessä, joten määrät ovat kasvaneet hieman tänä vuonna.

Vuoden 2017 katsotuin näytelmä oli Nätti-Jussi seikkailee, jonka on käsikirjoittanut Esko Janhunen ja ohjannut Kari Väänänen. Näytelmä sai 26 näytökseensä 7 969 katsojaa. Se kohosi 2000-luvun viidenneksi suosituimmaksi esitykseksi Rovaniemen Teatterissa.

Lapin Alueteatterin kiertueella esitettiin kuutta näytelmää. Kiertueen esitysmääräksi kertyi 88 ja katsojamääräksi 3 280. Kaksi näytelmistä vieraili Rovaniemen ja lähiseudun palvelutaloissa sekä päiväkodeissa.

Kiertueen katsojamäärä laski viime vuodesta. Teatterin mukaan syynä on se, että syyskaudella 2017 kiertueohjelmistoon ei kuulunut aikuisten näytelmää vaan aikuisille suunnattu kiertue-esitys valmistuu vasta tammikuulle 2018.

Keväällä mm. Myrskyluodon Maijaa

Rovaniemen Teatterin näytökset käynnistyvät kevätkaudella 13. tammikuuta vierailuesityksellä Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Kevään ensimmäinen ensi-ilta on 27. tammikuuta näytelmästä Veljet keskenään. Esitys lähtee Lapin kiertueelle 13. helmikuuta ja käy 22 paikkakunnalla kevättalven aikana.

Helmikuun 10. päivä Tieva-näyttämöllä on ensi-ilta suurmusikaalista Myrskyluodon Maija. Teos on Rovaniemen Teatterin ja Tanssiteatteri Rimpparemmin yhteistuotanto. Lappia-talon lavalle nousee silloin kaikkiaan 47 esiintyjää.

Teatterikauden kolmas ensi-ilta on 20. huhtikuuta koko perheen seikkailunäytelmästä Pate aarresaarella. Lisäksi kauden ohjelmistoon kuuluvat Nätti-Jussi seikkailee, Pessi ja Illusia, Musabaari nauraa ja soi sekä Riia Katajan monologi Das Ria.