Kolin huippu suljettiin vaarallisuuden vuoksi: "Puissa on satoja, jopa tuhansia kiloja lunta ja jäätä"

Pohjois-Karjalan tunnetuimman nähtävyyden ympäristöön on majoittunut viikonlopuksi satoja matkailijoita, joita ei päästetä vaarallisille reiteille. Latuja on myös jouduttu sulkemaan ja Ukko-Kolin laskettelurinteet olivat perjantaina kiinni.

Koli (Talviurheilukeskus)
Maisema Kolilta.
Ismo Pekkarinen / AOP

LieksaKolin huipulle ei päästetty kulkijoita perjantaina. Kolilla on vuodenvaihteessa satoja matkailijoita ja lomanviettäjiä, jotka eivät perjantaina pääseet myöskään Ukko-Kolin laskettelurinteisiin tai hisseihin. Valaistu latu on suljettu välillä Kopravaara-Louhivaara, Ukko-Kolin 3 km:n latu suljettiin jo keskiviikkona.

Syynä poikkeukselliseen tilanteeseen on lumi, joka on pakkautunut puihin ja aiheuttaa vaaratilanteita. Kolin huipulla kiertelevä hiihtolatu suljettiin jo keskiviikkona, kun puiden lumitaakka alkoi kaataa niitä laduille.

Kolilta tiedotettiin asiasta:

"TURVALLISUUSVAROITUS! SAFETY WARNING! Välttäkää puiden alla kulkemista! Puissa on satoja, jopa tuhansia kiloja lunta ja jäätä, joka voi pudota koska tahansa alas ja tuulenpuuskat kaatavat suuriakin puita."

Koli Ski arvioi sulkevansa alunperin rinteet ja hissit helpottaakseen puiden raivaajien työskentelyä osaksi päivää, mutta rinteiden turvallisuutta ei voinut perjantaina taata koko päivänä tuulen puuskaisuuden ja lumitilanteen vuoksi. Myös sähkökatkot vaivasivat rinnekeskusta.