Hyppää sisältöön

Pappi toimitti siunaustilaisuutta humalassa Nakkilassa – erotettiin pappisvirasta

Sijaisena toiminut pappi oli voimakkaasti päihtynyt siunaustilaisuudessa elokuussa.

Kuvituskuva, kuvan henkilö ei liity tapaukseen. Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on erottanut pappisvirasta hautajaisissa voimakkaasti päihtyneenä esiintyneen papin.

Kyseinen pappi oli pyydetty sijaisena toimittamaan hautaan siunaamisen Nakkilassa elokuussa. Toimitus jouduttiin keskeyttämään papin päihtymistilan vuoksi.

Tuomiokapitulin päätöksen perusteena on toistuva papille sopimaton käytös viranhoidossa. Tuomiokapitulin mukaan pappi on ollut erotettuna määräajaksi viranhoidosta vuonna 2020. Tuolloin hänet erotettiin kuukaudeksi, syynä oli myös päihtymys työtehtävissä.

Pappisvirasta erottaminen tarkoittaa sitä, että henkilö ei voi enää toimia pappina. Lakimiesasessori Matleena Engblomin mukaan pappisvirasta erottaminen on hyvin harvinaista.

– Virasta erottamisia ei ole edes vuosittain. Teoriassa erotettu henkilö voi saada viran takaisin, jos erotuksen syy on poistunut, mutta sekin olisi erittäin poikkeuksellista.

Tuomiokapitulin päätöksestä on valitusoikeus Turun hallinto-oikeuteen. Tiedossa ei ole, aikooko kyseinen pappi valittaa erottamisestaan.