Kotimaa |

Newsweek muokkasi Suomi-juttuaan palautteen ja tarkistusten jälkeen

Yhdysvaltalainen Newsweek-lehti kirjoitti Suomen puolustusvoimien reserviläisille lähettämästä kirjeestä. Juttua varten haastateltiin kahta Venäjää vahvasti myötäilevää suomalaista.

Kuvakaappaus europe.newsweek.com -sivustolta.
Kuvakaappaus europe.newsweek.com -sivustolta. Kuva: Newsweek

Amerikkalainen viikkolehti Newsweek on muokannut juttuaan Suomen reserviläiskirjeistä. Juttua muutettiin puolustusvoimien viestintäjohtajan kommentin jälkeen.

Eversti Mika Kalliomaa antoi amerikkalaislehdelle saman kommentin kuin aiemmin lauantaina Ylelle. Kommentin mukaan reserviläiskirjeellä ei ole mitään tekemistä kansainvälisen turvallisuuspoliittisen tilanteen kanssa.

Lisäksi jutusta poistettiin siinä aiemmin olleet Jon Hellevigin kommentit. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja hän on ollut itsenäisyyspuolueen ehdokkaana muun muassa europarlamenttivaaleissa. Hellevig tunnetaan vahvoista Putin-mielisistä kannanotoistaan.

Newsweek-lehden lisäksi myös uutistoimisto AFP on kompuroinut reserviläiskirje-uutisoinnissaan. AFP:n mukaan kaikkiin reserviläisiin olisi jo otettu yhteyttä sähköpostitse.

Todellisuudessa kirje lähetetään tavallisen postin kautta vapun jälkeen ja viimeistenkin kirjeiden on määrä olla saajillaan toukokuun aikana. Kirjeessä kerrotaan kunkin roolista reservissä. Samalla testataan asevelvollisuusrekisterin tietoja. Kirjeitä lähetetään yhteensä noin 900 000.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä