Saame

Citysaamelaiset osallistuvat Helsinki Pride -tapahtumaan

Kaupunkisaamelaisten yhdistys City-Sámit aikoo osallistua Helsinki Pride -tapahtumaan. Yhdistys haluaa tukea vähemmistöjä ja kaikille yhtäläisiä ihmisoikeuksia.

Jennika Alatorvinen
City-Sámit -yhdistyksen hallituksen jäsen Jennika Alatorvinen. Kuva: Johanna Alatorvinen

City-Sámit -yhdistys aikoo osallistua Helsinki Pride -tapahtumaan. City-Sámit -yhdistyksen hallituksen jäsen Jennika Alatorvinen kertoo, että he osallistuvat tapahtumaan koska haluavat osoittaa tukensa.

– No ensinnäkin sen takia osallistutaan, että on tosi tärkeää olla tukemassa vähemmistöjä, niin mennään näyttämään meidän tukemme. Ja sitten tietysti on tosi tärkeää että kaikilla olisi yhtäläiset ihmisoikeudet.

Saamenliput mukaan

Alatorvinen kertoo, että he aikovat ottaa saamenliput mukaan, ja mahdollisesti keksiä jotain muutakin.

– Me kokoonnumme kello 11:45 citysaamelaisten kanssa kappelin edustalla ja sieltä menemme kahdeksitoista sinne Senaatintorille. Sieltä se kulkue lähtee yhden aikaan.

– Tietysti meillä on saamenliput, ja sitten täytyy vielä katsoa osallistujien kanssa jos me keksimme jotain omaa kivaa sinne, kertoo Alatorvinen.

Tulossa iso tapahtuma

Jennika Alatorvinen ei ole itse ennen osallistunut Helsinki Pride -tapahtumaan.

– En ole aikasemmin osallistunut, ja katsoin äsken että viime vuonna Helsinki Pride -kulkueessa oli 25 000 osallistujaa ja tänä vuonna pitäisi olla vielä paljon enemmän. Että on kyllä tulossa iso tapahtuma.

Lisätietoja löytää Facebookista, tai suoraan Alatorviselta.

– Meiltä löytyy facebookin kautta citysaamelaisten pride-tapahtuma, niin sieltä löytyy sitten lisätietoa. Ja tietysti voi kysyä vaikka suoraan minulta, jos ei ole Facebookissa ja haluaa tietää enemmän ja haluaa tulla mukaan.

"Kaikki tervetulleita"

Alatorvinen toivoo mahdollisimman paljon väkeä osallistumaan.

– Kaikki ovat ehdottomasti tervetulleita, mielellään mahdollisimman paljon porukkaa sinne osallistumaan, sanoo Jennika Alatorvinen.

Helsinki Pride järjestetään 2.7. Helsingin Senaatintorilla.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä