Saame |

Enontekiön Väärtipäivillä puhutaan lähiruuasta ja kuullaan meänkielistä reggaeta

Väärtipäivät-tapahtuma kokoaa paikalliset ja mökkiläiset yhteen Enontekiöllä tulevana viikonloppuna.

Video: verddebeaivvit eanodat

Enontekiön väärtipäivät järjestetään jo yhdeksännen kerran tulevana viikonloppuna 30.8.-2.9.

Väärtipäivät-tapahtuma kokoaa yhteen paikalliset ja mökkiläiset. Väärtipäivillä pääsee tutustumaan niin kunnan toimintaan kuin myös nauttimaan markkinoista ja musiikista.

Väärtipäivät alkavat torstai-iltana elokuvanäytöksellä. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa esitetään klo 18 dokumenttielokuva Lapin sähköistämisestä.

Meänkielistä reggaeta

Kunnolla Väärtipäivät pääsevät vauhtiin perjantaina. Enontekiön virastotalolla järjestetään keskustelutilaisuus lähiruuan ja luonnontuotteiden tilasta ja tulevaisuudesta Tunturi-Lapissa.

Päivän aikana on mahdollista tutustua Päiväkoti Riekkoon tai käydä koristelemassa katuliiduilla Ounasmajojen ja Aspan pihat uuteen uskoon. Illalla nuoret pääsevät discoon ja vähän vanhemmat taas pääsevät kuulemaan meänkielistä reggaeta, kun The Meänland-bändi hyppää lavalle.

The Meänland -orkesteri esiintymässä housebändinä Yle Perämeren viimeisessä Torikadulta tehdyssä iltapäivälähetyksessä tiistaina 30.4.2013.
The Meänland soittaa meänkielistä reggaeta. Kuva: Jenny Säkkinen / Yle

Kirjasto esillä laajasti

Lauantaina vuorossa ovat markkinat Hetan koulukeskuksen pihalla. Tänä vuonna Väärtipäivillä esillä on laajasti myös kirjaston toiminta. Kirjastosta saa kirjavinkkauksia ja päivän aikana on mahdollista myös nähdä dokumenttielokuva, joka kertoo kirjastoautonkuljettaja Oula Kotakorvasta.

Enontekiön kunnanhallitus pitää julkisen kokouksen ulkosalla ja julkistaa samalla vuoden Enontekijä-palkinnon saajat. Markkinatorilla on mahdollista kokeilla suopunginheittoa, ihastella vanhoja mopoja ja tutustua ambulanssiin ja sen toimintaan.

Iltapäivällä on luvassa konsertti, jossa esiintyvät paikalliset muusikot Reetta Kumpulainen, Reijo Kumpulainen, nuorten bändikerho ja OUTI.

Väärtipäivät päättyvät sunnuntaina Väärtimessuun Enontekiön kirkossa klo 14. Messun jälkeen järjestetään seurakuntakodilla 50 vuotta sitten rippikoulun käyneiden tapaaminen.

Väärtipäivien tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä