Saame |

Inarinsaamen kielineuvonta jäämässä vapaaehtoisten varaan

Jos Sámi Giellagáldu ei saa tarvittavaa rahoitusta, ei inarinsaamen kielen kielineuvontaryhmä voi kokoontua entiseen tapaan. – Sitten käy varmaan niin, että täytyy vain lähetellä meille sähköpostia ja kokouksien määrä varmasti vähenee tuntuvasti, kertoo Petter Morottaja.

Petter Morottaja
Inarinsaamen kielen kielineuvonnasta huolehtiva ryhmä perustettiin vuonna 2005. Perustamisen jälkeen se on ehtinyt käsitellä monenlaisia kieliasioita, kertoo ryhmän jäsen, Petter Morottaja. Kuva: Eljas Niskanen / Yle Säämi

Inarinsaamen kielen kielineuvonnasta huolehtiva ryhmä, Anarâškielâ ravvimjuávkku, perustettiin vuonna 2005. Perustamisen jälkeen se on ehtinyt käsitellä monenlaisia kieliasioita, kertoo ryhmän jäsen, Petter Morottaja.

– Ryhmä on käsitellyt monia kielenhuoltoon liittyviä asioita. Sen lisäksi se on keskittynyt uusien sanojen keksimiseen ja kielen normittamiseen liittyviin asioihin. Jos ihmisillä on ollut kieleen liittyviä kysymyksiä, niin olemme käsitelleet niitäkin, Morottaja kertoo.

Ryhmään kuuluu viisi jäsentä. Mukana ovat nyt Petter Morottajan lisäksi Matti Morottaja, Ilmari Mattus, Ella Sarre ja Marja-Liisa Olthuis.

Jos Sámi Giellagáldu ei saa tarvitsemaansa rahoitusta, loppuu myös inarinsaamen kielen kielineuvontaryhmän toiminta - tai sitten työtä on tehtävä ilmaiseksi.

– Sitten käy varmaan niin, että täytyy vain lähetellä meille sähköpostia ja kokouksien määrä varmasti vähenee tuntuvasti, kertoo Petter Morottaja.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä