Saame |

Inarista löytyi laiton kaatopaikka – Metsähallitus pyytää poliisia tutkimaan

Metsähallituksen mukaan Inari-Pokka-tien varteen on kipattu muun muassa jääkaappi, pesukone, pyörän- ja moponraatoja, pakoputki, autonrenkaita ja muuta luontoon kuulumatonta jätettä.

Luvaton kaatopaikka Inarissa
Kuva: Metsähallituksen Luontopalvelut

Metsähallituksen Luontopalvelut on pyytänyt poliisia tutkimaan kuka tai ketkä ovat tuoneet jätettä Natura-alueelle Inarin Mirhaminmaahan Inari-Pokka-tien lähelle.

Metsähallituksen Luontopalvelujen mukaan tienvarteen on tuotu muun muassa jääkaappi, pesukone, pyörän- ja moponraatoja, pakoputki, autonrenkaita ja muuta luontoon kuulumatonta jätettä. Luvattoman kaatopaikan koko on noin 30x50 metriä.

Luvaton kaatopaikka Inarissa
Kuva: Metsähallituksen Luontopalvelut

– Sen verran on nähty vaivaa, että jätteet on viety vähän tiellä kulkijoiden silmiltä katveeseen. Törkyä on selvästi viety paikalle vuosien ajan, mutta myös ihan viime aikoina. Tuoreempia tuomisia paikalle ovat useat jätesäkilliset kotitalousjätettä, Metsähallitus kuvailee tiedotteessaan.

Metsähallituksen mukaan kyse on jätelain rikkomisesta. Jätelain mukaan ympäristöön ei saa jättää jätettä siten, että siitä aiheutuu epäsiisteyttä tai maiseman rumentumista. Roskaajan on jätelain mukaan siivottava roskaantunut alue.

Laiton kaatopaikka on Natura-alueella ja luonnonsuojeluohjelma-alueella Lemmenjoen kansallispuiston ja Hammastunturin erämaa-alueen välissä.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä