Saame |

Kela tarjoaa saamenkielistä asiakaspalvelua videoyhteyden kautta

Kela on alkanut maaliskuussa tarjota saamenkielistä etäpalvelua koltansaamea ja pohjoissaamea puhuville asiakkaille. Saamenkielistä asiakaspalvelua tarjotaan kahtena päivänä viikossa videoyhteyden kautta ja puhelimitse.

Puhelin läppärin vieressä kuulokkeiden alla.
Kela tarjoaa saamenkielistä etäpalvelua sekä tietokoneen että puhelimen välityksellä. Kuva: Katja Oittinen / Yle

Kela on aloittanut maaliskuun alussa saamenkielisen asiakaspalvelun tarjoamisen koltansaamen- ja pohjoissaamenkielillä. Inarinsaamenkielisille asiakkaille ei tässä vaiheessa voida tarjota etäpalvelua, vaan heille varataan tarvittaessa tulkki toimistoasiointiin.

– Etäpalvelussa voi hoitaa asioita samalla tavalla kuin toimistopalvelussa, kertoo Ivalon Kelan toimiston koltansaamenkielinen asiakasneuvoja Mervi Karjalainen.

Videoyhteyden kautta tarjottava etäpalvelu on aloitettu Karjalaisen mukaan siksi, että saamenkielisillä ihmisillä olisi mahdollisuus asioida omalla kielellään.

Etäpalvelun käyttämistä varteen tulee olla tietokone, jossa on riittävästi laajakaistakapasiteettia sekä mikrofoni ja kamera. Palvelun käyttäminen on maksutonta.

Kokeilujakson jälkeen katsotaan, onko etäpalvelulle tarvetta

Mervi Karjalainen toivoo, että asiakkaat käyttäisivät videoyhteyttä nyt, kun se on mahdollista.

– Meillä on meneillään nyt pilottiaika, jossa kokeillaan etäyhteyttä ja sen jälkeen katsotaan, onko tällaiselle palvelulle tarvetta.

Kela tarjoaa saamenkielistä asiakaspalvelua videoyhteyden lisäksi myös puhelimitse.

Saamenkieliset asiakasneuvojat ottavat vastaan asiakkaiden yhteydenottoja tiistaisin ja torstaisin kello 9-11.

Kelan saamenkielinen etäpalvelu on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa etäpalveluita tarjotaan myös englanniksi, venäjäksi ja kurdiksi.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä