Saame |

Kuolan niemimaalta löytynyt sairaita siikoja

Venäläiset kalastajat ovat löytäneet Kuolan joista Luoteis-Venäjältä sairaita siikoja. Asiantuntijat eivät osaa vielä arvioida, mistä on kyse.

Kuva sairaista siioista.
Kuva Kuolan joista löydetyistä siioista. Kuva: www.bloger51.com

Kuolan joista Luoteis-Venäjältä on löytynyt sairaita siikoja. Venäläisten kalastajien kuvat huonokuntoisista siioista alkoivat leviämään viime viikolla sosiaalisessa mediassa.

Venäläisen vesiekosysteemien laboration johtaja Nikolai Kashulin kommentoi venäläiselle Bloger51 -sivustolle, että kuvien perusteella on vaikea arvioida, mistä on kyse. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan seudun sairaat lohet ovat voineet tartuttaa sairauden myös siikoihin. Osa epäilee, että siiat ovat syöneet sairaiden lohien mätiä. Syynä voivat asiantuntijoiden mukaan kuitenkin olla myös esimerkiksi kemialliset päästöt.

Kuolan niemimaan joista löydettiin tänä syksynä huomattava määrä kuolleita lohia. Lohen kalastus keskeytettiinkin seudulla kesken kalastuskauden. Lohikuolemien syyksi epäillään UDN-sairautta, joka on haavaumia aiheuttava ihokuolio. UDN eli Ulcerative dermal necrosis tarttuu lähinnä aikuisiin lohiin ja meritaimeniin, kun ne nousevat kutujokiin makeaan veteen.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä