Saame |

Linda Tammela aloittaa syksyllä Yle Saamen Helsingin toimittajana

Yle Saamen määräaikaiseen Helsingin toimittajan virkaan haki neljä henkilöä.

Linda Tammela
Inarilaislähtöisen Linda Tammelan tie vie syksyllä Helsinkiin. Kuva: Vesa Toppari / Yle

Yle Saamen määräaikaisena Helsingin toimittajana aloittaa syyskuun ensimmäisellä viikolla journalismin opiskelija Linda Tammela.

Inarilaislähtöinen Linda Tammela on työskennellyt Yle Saamessa vuodesta 2016 kesätoimittajana sekä freelancetoimittajana uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. Tammela juontaa juhannukseen saakka Yle Saamen nuorten aikuisten Sohkaršohka radio-ohjelmaa. Tammela on opiskellut journalismia Oulun ammattikorkeakoulussa ja on myös tehnyt Gearddit-minidokumenttisarjan, joka on nähtävissä Yle Areenassa.

Yle Saamen määräaikaiseen Helsingin toimittajan virkaan haki neljä henkilöä.

Linda Tammela iloitsee mahdollisuudesta työskennellä pääkaupunkiseudulla.

– Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen luottamuksesta, että pääsen aloittamaan uudessa työssä. Tavoitteeni on kertoa Helsingin ja pääkaupunkiseudun saamelaisten elämästä ja heitä koskevista asioista. Helsingissä on suuri saamelaisyhteisö ja he ansaitsevat tulla kuulluiksi ja nähdyiksi.

– Toivonkin, että Helsingin ja pääkaupunkiseudun saamelaiset ottaisivat minuun rohkeasti yhteyttä. Sitä kautta voin tutustua kaupunkisaamelaisten elämään nopeammin, kehottaa Tammela.

”Ei tarvitse lähteä pohjoisesta Helsinkiin juttujen perässä”

Yle Saamen päällikkö Maiju Saijets on hyvillään, että Ylen saamenkielinen toimitus saa vihdoin oman toimittajansa pääkaupunkiseudulle.

– Pääkaupunkiseudulla asuu paljon saamelaisia, joista saamelaismedian on tärkeä kertoa. Syksystä lähtien meillä onkin oma ihminen paikan päällä seuraamassa asioita, joten meidän ei tarvitse lähteä täältä pohjoisesta Helsinkiin juttujen perässä, sanoo Saijets.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä