Saame |

Mattila ja Torvinen tutustuvat Utsjoella Tenon sopimukseen liittyviin ongelmiin

Ministeri Pirkko Mattila ja kansanedustaja Matti Torvinen vierailevat Utsjoen kunnassa maanantaina 7.8. Tilaisuus on kaikille avoin.

Pirkko Mattila ja Matti Torvinen
Ministeri Pirkko Mattila ja kansanedustaja Matti Torvinen kuuluvat Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään. Kuva: Eduskunta ja Yle / Uula Kuvaja

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila ja kansanedustaja Matti Torvinen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmästä vierailevat Utsjoen kunnassa maanantaina 7.8.

Mattila ja Torvinen ovat pyytäneet kuntaa järjestämään tilaisuuden, jossa he saisivat tietoa erityisesti Tenojoen uuteen kalastussopimukseen liittyvistä ongelmista sekä sopimuksen vaikutuksista paikallisille elinkeinoille, erityisesti matkailulle.

– Kansanedustaja Matti Torvinen otti kuntaan yhteyttä ja pyysi järjestämään tällaisen tilaisuuden, kertoo Utsjoen kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopio.

Tilaisuuteen odotetaan Utsjoen kunnan, yrittäjäjärjestöjen ja kalastuskuntien edustajia. Tilaisuus on kaikille avoin ja alkaa kunnan valtuustosalissa maanantaina klo 9.30.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä