Saame |

Miss Maailma -kisoissa ei nähdä pilailupuodin lapinpukua – "Tapahtui suuri virhe"

Millerin asukokonaisuus on edelleen auki, mutta feikkipuvussa ei kisoihin mennä, kertoo Sunneva Kantola Finnartist-missiorganisaatiosta.

Kuvakaappaus: missworld.com 1.12.2015
Kuva: Missworld.com 1.12.2015

Miss Suomen 1. perintöprinsessa, 23-vuotias Carola Miller ei pukeudu pilailupuodin lapinpukuun Miss Maailma -kilpailun finaalin Maailmojen tanssit -osiossa 20.12. Kiinassa.

Millerin oli tarkoitus pukeutua kisoissa pilailupuodeistakin saatavaan saamenpukua muistuttavaan asuun. Puku ei ollut aito saamenpuku ja valintaa kritisoikin saamelaisten lisäksi muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu.

"Feikkipuvussa ei kisoihin mennä"

Millerin pukuvalinta on edelleen auki, mutta feikkipuvussa ei kisoihin mennä, kertoo Sunneva Kantola Finnartist-missiorganisaatiosta.

– Emme ole vielä lopullisesti päättäneet Millerin asua, mutta feikkipuvussa sinne ei mennä. Olemme pahoitelleet asusta syntynyttä kohua. Aikasempi kritiikki missien feikkipukuja kohtaan on ollut omassa tiedossani, mutta Miller ei valitettavasti varmistanut tätä kyseistä asuvalintaa meiltä – ja asiassa tapahtui suuri virhe, Kantola pahoittelee.

"Toivomme apuja saamelaisilta"

Finnartistilla on varasuunnitelma Millerin kisa-asuksi. Sunneva Kantola toivottaa kuitenkin tervetulleeksi avun myös saamelaisilta.

– Otamme mielellämme apuja vastaan. Tässä on vielä yhdeksän päivää aikaa, jos saamelaiset haluavat tarjota aidon puvun kisoihin. Finaalilähetyksellä on noin miljardi katsojaa, joten kyse on isosta näkyvyydestä.

– Pyrimme tottakai varmistamaan, ettei tulevaisuudessa kävisi näin. Kunnioitamme kansanpukuja, Sunneva Kantola painottaa.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä