Saame |

Pirita Näkkäläjärvestä Yle Sápmin päällikkö

Yle Sápmin päälliköksi on nimitetty KTM Pirita Näkkäläjärvi (34). Hän aloittaa tehtävässään 1.10.2012. Yle Sápmin pitkäaikainen päällikkö Juhani Nousuniemi jää eläkkeelle lokakuussa.

Pirita Näkkäläjärvi Kuva: Yle / Vesa Toppari

Pirita Näkkäläjärvi siirtyy Ylelle Metso Oyj:n strategiapäällikön tehtävästä. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa yrityskauppapäällikkönä Nokialla ja analyytikkona Merrill Lynch -investointipankissa Lontoossa. Näkkäläjärvi on kotoisin Inarista.

Media-alan kokemusta Pirita Näkkäläjärvi on hankkinut Yle Sápmissä uutistoimittajana sekä varauutispäällikkönä. Lisäksi hän on toiminut päätoimittajana Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan Kylteri -lehdessä.

Siirtyessään Yle Sápmin päälliköksi Pirita Näkkäläjärvi pyytää valtioneuvostolta eroa tehtävistään saamelaiskäräjillä. Hän on toiminut saamelaiskäräjien jäsenenä, hallituksen jäsenenä ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana.

- Nimitykseni myötä roolini saamelaisyhteisössä muuttuu täysin. Alan johtaa puolueetonta ja riippumatonta mediaa enkä siksi voi enää jatkaa saamen kansan edustajana saamelaiskäräjillä. Jätän myös muut luottamustehtäväni varmistaakseni riippumattomuuteni, joka on yksi keskeinen Ylen arvo, Pirita sanoo.

Yle Sápmin 18 henkilön toimitus Inarissa tuottaa omalle radiokanavalleen ohjelmaa kolmella saamen kielellä: pohjois-, inarin- ja koltansaameksi. Yle Saame tekee myös televisioon saamenkielisiä uutisia ja lastenohjelmaa. Verkossa Yle Sápmi palvelee saamenkielellä yle.fi/sapmi -sivustolla.Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä