Sápmi |

Sámi Duodji -yhdistykselle valitaan uusi puheenjohtaja ensi vuodeksi – nykyinen puheenjohtaja jättää yhdistyksen toiminnan

Saamelaiskäsityön yhdistyksen Sámi Duodjin nykyinen puheenjohtaja Petra Magga-Vars on päättänyt jättää yhdistyksen johtamisen uusiin käsiin. Hänen seuraajansa valitaan yhdistyksen uudesta hallituskokoonpanosta.

Petra Magga-Vars
Petra Magga-Vars Govva: Vesa Toppari / Yle

Suomen suurin saamelaisyhdistys Sámi Duodji ry. kokoontui syyskokoukseen perjantaina 25.11. Inarissa. Johtokuntaan valittiin uudet jäsenet Máret Magga, Ilmari Tapiola, Heidi Gauriloff, Anni-Máret Magga-Eira ja Elisa Ylinampa. Varajäseniksi valittiin Heidi Hänninen, Aile Aikio, Heikki Ranttila, Neeta Jääskö ja Anne-Marja Näkkäläjärvi.

Yhdistys jatkaa toimintaansa tavoitteiden ja sääntöjen mukaan. Yhdistys suojelee, edistää ja valvoo saamen käsityötä ja siihen liittyvää keskustelua ja toimintaa.

Lapin liiton Suomen 100 -aluerahasto myönsi yhdistykselle 4000 euroa Pariisissa järjestettävään saamelaistapahtuman 3.-4.3.2017. järjestämiseen, saamelaisen käsityön näkyvyyden osalta kyseisessä tapahtumassa.

Käsityö-kurssitoimintaa jatketaan saamelaisten kotiseutualueella ja lapsille sekä nuorille tarjotaan käsityön opetusta eri kurssien tai tapahtumien yhteydessä. Projektirahoitusta on haettu näyttelytoimintaa varten saamalaiskäräjiltä. Näyttelyn tavoitteena on esitellä mahdollisimman laajasti koko duodjin kirjoa sanoin, kuvin ja käsitöin.

Yhdistys pyrkii löytämään myös uutta toimitilaa tai ratkaisun neuvonta-ja kurssitilan suhteen. Inarin vanha koulun sisäilma-ongelma vaikeuttaa yhdistyksen toimintaa Inarissa.

Sámi Duodji -yhdistyksessä kahdeksan vuotta puheenjohtajana toiminut Petra Biret Magga-Vars jätti yhdistystoiminnan tällä kertaa.

– Se ei merkitse, etten tule seuraamaan saamelaiseen käsityöhön liittyviä asioita ja ennen kaikkea priorisoin omaa aikaani myös omalle käsityön tekemiselle ja lapsille. On myös todella hyvä, että yhdistykseen saadaan uusia jäseniä, joilla on kiinnostusta duodjiin ja siihen liittyviin asioihin, edistämiseen, kehittämiseen ja haasteisiinkin, Magga-Vars toteaa.

Sámi Duodji -yhdistyksen uusi puheenjohtaja valitaan uuden hallituksen ensimmäisessä kokouksessa.

Varrasamosat: Sápmi

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä