Saame

SÁRA kerää kokemuksia saamenkielisistä palveluista kaupungeissa

Lapin yliopiston SÁRA-hanke kerää nettisivuillaan kaupungeissa asuvien saamelaisten kokemuksia saamenkielisistä varhaiskasvatus-, sosiaali- ja terveyspalveluista. Tarkoituksena on selvittää saamelaisten hyvinvointipalvelutilannetta ja osallistaa kaupungeissa asuvia saamelaisia palvelujen kehittämiseen.

Kuva: Teija Lassi / Yle

Lapin yliopiston SÁRA-hanke avaa keskustelua saamenkielisistä palveluista kaupungeissa ja osallistaa kaupungeissa asuvia saamelaisia palvelujen kehittämiseen.

SÁRA – saamelaisten hyvinvointi ja yhdenvertaisuus: hyvinvointipalvelut osallisuuden vahvistamisessa -hanke kerää nyt nettisivuillaan kaupungeissa asuvien saamelaisten kokemuksia saamenkielisistä varhaiskasvatus-, sosiaali- ja terveyspalveluista.

Tavoitteena on selvittää saamelaisten hyvinvointipalvelutilannetta ja tarpeita valtakunnallisella tasolla sekä tutkia, kuinka sosiaali-, terveys- ja varhaiskasvatuspalvelut voisivat tukea entistä paremmin saamelaiskulttuurin muodostumista saamelaisten yksilölliseksi ja yhteisölliseksi voimavaraksi. Hanke pyrkii myös edistämään työikäisten saamelaisten hyvinvointia ja lisäämään heidän mahdollisuuksiaan toimia joustavasti työmarkkinoilla.

Hanke on avannut nettisivuillaan www.saradutkan.fi keskustelun edistämiseksi tutkimusblogin, jossa kaikilla on mahdollisuus, myös nimettömänä, jakaa kokemuksiaan saamenkielisistä palveluista.

SÁRA-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä