Sápmi |

Tule vierailulle Yle Sápmiin! Uudessa toimitalossa avoimet ovet toukokuun lopussa

Toimitukseen on mahdollista tutustua perjantaina 31.5.2019 kello 14–16.

Erkki Gauriloff láidesta Yle Sámi rádiosáddagiid nuortalašgillii.
Ontrimiklai Ääʹrhep, Erkki Gauriloff juontaa Yle Sápmin Dearvva! Tiõrv! Tiervâ! -iltapäivälähetystä uudesta radiostudiosta. Govva: Anneli Lappalainen / Yle

Tule vierailulle Yle Sápmiin!

Yle Sápmi järjestää Inarissa uusissa toimitiloissaan avoimien ovien päivän perjantaina 31.5. klo 14–16. Päivän aikana vierailijoilla on mahdollisuus nähdä muun muassa missä Yle Ođđasat -tv-lähetys kuvataan ja millaisessa radiostudiossa aamu- ja iltapäivälähetykset juonnetaan.

Avajaisissa pääset myös tapaamaan Yle Sápmin toimittajia ja antamaan juttuvinkkeja ja ehdotuksia sisällöistä.

Yle Sápmin päällikkö Maiju Saijets toivottaa kaikki tervetulleeksi avoimien ovien päivään.

– Kun meidän toimitilat ovat aivan kylän keskustassa, niin toivoisimme että ihmiset tulisivat katsomaan, millaisessa paikassa me työskentelemme, ehdottaa Saijets.

Toimitus oli väistötiloissa neljä vuotta

Yle Sápmin toimitus muutti vuoden 2019 alussa uusiin toimitiloihin Inarin kirkonkylän keskustaan. Toimituksen löytää nykyään osoitteesta Lehtolantie 2.

Yle Sámi ođđa doaibmalanjat leat gávpeguovddážis guovdu Anára márkana.
Yle Sápmin uudet toimitilat ovat kauppakeskuksessa Inarin kirkonkylän keskustassa. Govva: Anneli Lappalainen / Yle

Toimituksen vanhoissa toimitiloissa Inarin toimintakeskuksessa oli vuosia sisäilmaongelmia ja ne ovat vaikuttaneet myös Yle Sápmin toimintaan. Marraskuussa 2015 toimitus muutti vanhoista tiloista lopullisesti pois.

Sisäilmaongelmilla oli vaikutusta toimituksen radio- ja tv-tuotantoon. Esimerkiksi Yle Ođđasat -lähetykset kuvattiin kaksi vuotta Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen aulassa. Uusissa toimitiloissa on nyt radio- ja tv-tuotannolle pysyvät tilat.

Varrasamosat: Sápmi

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä