Saame |

Unna Junná palaa ruutuun - tänä keväänä tutustutaan Saammâliin

Kevään ensimmäinen Unna Junná lähetetään maanantaina.

Unna Junná
Kuva: Yle Areena

Unna Junná palaa taas lähetystauon jälkeen ohjelmistoon. Tänä keväänä Unna Junnássa nähdään mm. Saammâl já meeci kunâgâs-sarja, tarinoita ja Säpplin seikkailut

Ensimmäinen ohjelma lähetetään maanantaina 19.2. Yle Fem kanavalla klo 8.33. Ohjelman uusinta on seuraavana sunnuntaina klo 8.15 Yle Fem kanavalla. Maanantain lähetysaika on tavallisesti Yle TV2 kanavalla, mutta olympialaisten aikaan kaikki Ylen lastenohjelmat näytetään Yle Fem -kanavalla. Unna Junnán maanantain lähetys siirtyy myös 12.3. paralympialaisten aikana Yle Fem -kanavalle.

Sä’ppli jeäʹlstõõzz
Sä´ppli seikkaillee Unna Junnássa. Kuva: Unna Junná

Luvassa uusi sarja

Tänä keväänä katsojat pääsevät tutustumaan Saammâliin uudessa lastensarjassa. Saammâl já meeci kunâgâs on tehty Lee Rodgersin samannimisen kirjan pohjalta. Saammâl on kipeänä ja joutuu makaamaan sängyssä, mutta ei se aina olekaan tylsää kuin luulisi.

Unna Junnán kevään ohjelmissa selviää myös löytyykö kultakirstu ja onko siellä aarretta. Viime vuoden lähetyksistä tutuksi tullut Säppli-Säplig- Sáhpán -sarja jatkuu ja hieman myös laajenee.

Unna Junnán tämän kevätkauden tutut juontajat ovat Heli Huovinen, Irene Länsman, Niki Rasmus ja Anna Lumikivi.

Heli Huovinen / Unna Junná
Heli Huovinen on yksi Unna Junnán juontajista. Kuva: Ritva Torikka / Yle

Binnanbánnaš seikkailee Yle Areenasssa

Unna Junná ja myös muu saamenkielinen lastenohjelmisto ja sisältö, kuten Binnabánnaš löytyvät Yle Areenasta. Binnabánnaš on NRK Sámi Mánáid TV:n uusi sarja, jossa Binnabánnaš touhuilee kaverinsa Ujjujun kanssa ja samalla opettaa lapsille uusia sanoja ja käsitteitä. Binnabánnašta voi seurata sekä pienemmät että isommat lapset. Binnabánnaš löytyy Yle Areenasta sekä koltan-, inarin- ja pohjoissaameksi.

Binnabánnaš
Binnabánnaš löytyy Yle Areenasta kolmella saamenkielellä. Kuva: NRK

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä