Saame |

Unna Junná palaa ruutuun sunnuntaina

Saamenkielinen lasten-tv Unna Junná vie katsojat sunnuntaisin laavulle, maistelemaan kuivattua haukea sekä opettaa heittämään suopunkia. Tänä vuonna nähdään yhteensä 30 uutta jaksoa Unna Junnáá.

Niillasii leat boahtán veahkit cegget lávu.
Niillas on saanut apua laavun pystytykseen. Kuva: Yle Sápmi

Tänä syksynä saamenkielisessä lasten-tv:ssä on ulkojuttuja, eläimiä, kukkia, tarinoita ja musisointia! Syksyn aikana nähdään 15 uutta Unna Junná -ohjelmaa alkaen 15.9. Lähetysajat ovat sunnuntaisin klo 7.45 Yle TV2 -kanavalla ja pikauusintana samana päivänä klo 8.15 Yle Fem -kanavalla.

Unna Junná opettaa heittämään suopunkia

Unna Junnán tutut juontajat Heli Huovinen, Niillas Holmberg, Leena Fofonoff, Kirste Länsman ja Terhi Kytölä vievät katsojat ulos laavulle, järvelle, onkimaan, kelkkailemaan, poroerotukseen, hiihtämään, etsimään juuria juuritöitä varten, rakentamaan lumiporoa ja risumajaa, paistamaan tikkupullaa ja -kalaa, maistelemaan kuivattua haukea, kuulemaan tarinoita ja laulamaan joululauluja.

Unna Junnássa opitaan myös tänä syksynä miten heitetään suopunkia sekä tutustutaan kukkiin ja erilaisiin eläimiin ja nähdään paljon muuta mukavaa.

Kaikissa jaksoissa uutta musiikkia

Kuten tavallista Unna Junnassa puhutaan kolmea saamen kieltä, pohjois-, inarin- ja koltansaamea. Kaikissa syksyn 15 ohjelmassa myös lauletaan tai räpätään eri saamen kielillä. Unna Junnan musisoinnista huolehtivat Anna Näkkäläjärvi-Länsman, Ailu Valle, Niillas Holmberg, Tiina Sanila-Aikio, Heli Huovinen ja Pirjo Lotvosen ja Lilja Pohjolan johdolla koltansaamen kielipesä Ivalosta.

Syksyn ensimmäisessä Unna Junnassa 15.9. Niillas Holmberg, Kirsti Länsman ja Sive ja Johanna Kangas rakentavat laavun ja Unna Junná löytää jotakin, joka tuoksuu hyvältä.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä