Saame |

Yle Sápmi aloittaa oman kolumnisarjansa – mukana kahdeksan saamen- ja suomenkielistä kolumnistia

Yle Sápmi julkaisee kolumnit sekä verkossa että radiossa.

Yle Sámi kolumnisttat / Yle Sápmin kolumnistit
Yle Sápmin kolumnistit Tuomas Kiprianoff (vas. ylhäällä ), Leena Niittyvuopio-Jämsä, Ailu Valle, Helga West, Tuija Guttorm (vas. alhaalla), Jussa Seurujärvi, Marianne Ketola ja Mikkel Näkkäläjärvi. Kuva: Kuvakollaasi: Yle, Kira Hagström, Marko Vasara, Iina-Marja Juuso

Ylen saamenkielinen toimitus Yle Sápmi aloittaa oman kolumnisarjansa.

Sarjassa on mukana kahdeksan kolumnistia, jotka tulevat sekä monenlaisista saamen kieli- ja kulttuuritaustoista että erilaisilta kotiseutualueilta. Kolumnistit ovat lifestyle-bloggaaja ja minimalisti Tuija Guttorm Utsjoelta, poronhoitaja ja porotalousopiskelija Marianne Ketola Kaaresuvannosta, kalastaja ja koltansaamen opiskelija Tuomas Kiprianoff Ivalosta, lääkäri ja poronhoitaja Leena Niittyvuopio-Jämsä Oulusta, poliitikko Mikkel Näkkäläjärvi Rovaniemeltä, poronhoitaja Jussa Seurujärvi Partakosta, artisti Ailu Valle Inarista sekä bloggaaja ja teologi Helga West Otepäästä Etelä-Virosta.

Yle Sápmi julkaisee kolumneja joka kolmas maanantai. Kolumneja on mahdollista sekä lukea Yle Sápmin nettisivulla että kuunnella kolumnistien itsensä tallentamina nauhoitteina Yle Areenassa ja Yle Sápmin radiokanavalla. Radiossa kolumnit soivat julkaisupäivinä Yle Sámi iđit -aamulähetyksessä kello 7.45 ja Dearvva! Tiõrv! Tiervâ! -iltapäivälähetyksessä kello 14.45. Kolumnistit kirjoittavat kolumninsa valintansa mukaan joko saamen tai suomen kielellä.

Sarjan ensimmäinen kolumni julkaistaan verkossa ja radiossa maanantaina 2.9. Ensimmäisen kolumnin kirjoittaa poliitikko Mikkel Näkkäläjärvi.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä