Saame |

Yle Sápmin päällikkö Pirita Näkkäläjärvi irtisanoutunut Yleltä

Vuodesta 2012 Yle Sápmia luotsannut Näkkäläjärvi aloittaa syksyllä uudessa toimessa PwC Strategy& -yhtiössä.

Pirita Näkkäläjärvi
Pirita Näkkäläjärvi aloitti Yle Sápmin päällikkönä vuonna 2012. Kuva: Vesa Toppari / Yle

Yle Sápmin päällikkö Pirita Näkkäläjärvi on tänään perjantaina irtisanoutunut Ylen palveluksesta.

– Kiitän teitä näistä vuosista! Tunnen suurta ylpeyttä siitä, mitä olemme saavuttaneet yhdessä ja miten saamenkielinen julkinen palvelu on kehittynyt kaikilla kolmella saamen kielellä. Eniten tulen ikävöimään meidän yhteishenkeämme ja hyviä työkavereita, teitä! Minulle jää pelkästään lämpimiä muistoja toimituksemme arjesta, Näkkäläjärvi sanoo Yle Sápmin toimitukselle lähettämässään viestissä.

Näkkäläjärvi on ollut viime syksystä lähtien opintovapaalla Lontoossa ja suorittanut opintoja London School of Economicsissa. Hänen sijaisenaan on opintovapaan ajan toiminut Maria Saijets.

Ensi syksystä alkaen Pirita Näkkäläjärvi siirtyy PwC Strategy& -yhtiöön töihin.

– Nyt keskityn maisterilopputyöhöni, joka käsittelee saamelaisten sananvapautta Suomessa. Syksyllä palaan yritysmaailmaan ja siirryn PwC Strategy& -yhtiön palvelukseen, Näkkäläjärvi kertoo.

Päällikkönä vuodesta 2012

Pirita Näkkäläjärvi aloitti Yle Sápmin päällikkönä vuonna 2012.

Hänen olleessaan päällikkönä Yle Sápmi aloitti muun muassa omat saamenkieliset tv-uutisensa Yle Ođđasat, nuorten radio-ohjelman Sohkaršohkkan kolmella saamen kielellä, koltan- ja inarinsaamenkielisten verkkoartikkeleiden tuottamisen ja saamenkielisen Elävän arkiston, sekä kuvasi Saamen vaaligallerian saamelaiskäräjävaalien aikaan vuonna 2015.

Näkkäläjärvi siirtyi Ylelle Metso Oyj:n strategiapäällikön tehtävästä. Aikaisemmin Näkkäläjärvi on työskennellyt muun muassa yrityskauppapäällikkönä Nokialla ja analyytikkona Merrill Lynch -investointipankissa Lontoossa.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä