Saame |

Yle Sápmin päällikkö vuodeksi LSE:hen

Ylen saamenkielisen toimituksen päällikkö Pirita Näkkäläjärvi on päässyt vuodeksi opiskelemaan LSE:hen Iso-Britanniaan. Yleisradio alkaa etsiä tämän kevään aikana sijaista Näkkäläjärvelle.

London School of Economics
London School of Economics on Iso-Britanniassa vuonna 1895 perustettu yliopisto. Kuva: London School of Economics

Yle Sápmin päällikkö Pirita Näkkäläjärvi on päässyt vuodeksi opiskelemaan London School of Economicsiin Iso-Britanniaan.

Opinnot alkavat syyskuussa 2016. Yleisradio alkaa tämän kevään aikana etsiä sijaista Näkkäläjärvelle.

Pirita Näkkäläjärvi sanoo, ettei asiaan liity dramatiikkaa.

– Olen sellainen ihminen, joka etsii koko ajan uusia haasteita. Nyt on hyvä ajankohta lähteä täydentämään opintojani, sillä olen saanut päätökseen yhden vaiheen Yle Sápmin uudistusprojektista. Myös kesäkuussa 2015 aloittamamme huomattavan suuri saamelaiskäräjävaaliprojekti saatiin juuri menestyksekkäästi päätökseensä. Voin jättää Yle Sápmin hyvässä kunnossa sijaiselleni, Näkkäläjärvi sanoo.

Inarin toimitustalon sisäilmatilanne huolettaa Näkkäläjärveä. Toimitus joutuu edelleen työskentelemään väistötiloissa.

– Toivottavasti saamme kevään kuluessa yhdessä Pasilan-kollegoiden kanssa tehtyä pidemmän ajan suunnitelman Inarin toimitustalon sisäilmaongelman ratkaisemiseksi, Näkkäläjärvi sanoo.

"Pieni tauko tulee tarpeeseen"

Ylen saamenkielistä toimitusta Inarissa vuodesta 2012 johtanut Pirita Näkkäläjärvi myöntää, että pieni tauko tulee tarpeeseen.

Pirita Näkkäläjärvi
Pirita Näkkäläjärvi Kuva: Vesa Toppari / Yle
– Viimeinen vuosi on ollut erityisen raskas, sillä minua on työni takia häiritty monella tavalla. On aivan hyvä pitää pieni tauko, Näkkäläjärvi sanoo.

Näkkäläjärvi on aikaisemminkin opiskellut ja työskennellyt Lontoossa.

– Lontoo on kuin toinen kotipaikkani, mutta aion vuoden jälkeen palata Yle Sápmin päälliköksi, sillä julkisen palvelun kehittäminen saamen kielten näkökulmasta on vasta alussa, Näkkäläjärvi sanoo.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä