Katso suorana klo 21: Miten maailmanparantaja Haatainen pärjää Ylen tentissä?

Ylen presidentinvaalitenttien sarja jatkuu tänään klo 21 SDP:n ehdokkaan Tuula Haataisen vierailulla. Haatainen päättää Ylen kaksiviikkoisen tenttien sarjan, mihin kaikki kahdeksan ehdokasta ovat vuorollaan osallistuneet.

Haataisella riittää haasteita, jos hän haluaa kasvattaa suosiotaan vaalipäivään mennessä. Hän edustaa suurinta oppositiopuoluetta, mutta sai Ylen viimeisimmässä kyselyssä vain kolmen prosentin kannatuksen.

Puolueuskollisuudesta ei taida olla Haataiselle apua näissä presidentivaaleissa, koska kyselyn mukaan runsaat 70 prosenttia demareista aikoo äänestää istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä. SDP:llä oli aluksi jopa vaikeuksia löytää sopivasta ehdokasta vaaleihin.

Mielenkiinto kohdistuukin Haataisen osalta lähinnä siihen, peittoaako hän SDP:n Paavo Lipposen vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella saaman 6,7 prosentin kannatuksen. Tulosta pidettiin tuolloin katastrofaalisena, mutta nyt olisi yllätys, jos Haatainen yltää samaan.

Haatainen on puhunut tähänastisissa vaalitenteissä paljon sosiaalipolitiikasta, joka ei ole presidentin tehtävien ytimessä mutta palvelee SDP:lle tärkeitä teemoja.

Haatainen on profiloitunut maailmanparantajana. Hän on muun muassa nostanut esiin kehitysapurahojen leikkaukset ja tyttöjen oikeuksien parantamisen.

Presidentin tärkeimpään tonttiin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvät kysymykset ovat jääneet vähemmälle huomiolle Haataisen puheissa. Suurimmaksi turvallisuusuhkaksi Haatainen on maininnut eriarvoistumisen ihmisten välillä.

Seuraa tenttejä TV:ssä ja verkossa

Haataisen ehdokastentti näytetään TV1:ssä kello 21–22. Hän puhuu suorassa lähetyksessä yleisölle itselleen tärkeistä teemoista. Seitsemän minuutin puheen jälkeen toimittaja tenttaa Haataista. Asiantuntijaraati kommentoi ehdokkaan suoriutumista tuoreeltaan.

Analysoimme ehdokkaan puhetta ja esiintymistä suorana myös verkkosivuillamme osoitteessa yle.fi/uutiset asiantuntijoiden kanssa.

Television puolella asiantuntijoina nähdään politiikan tutkija Mari K. Niemi ja vaihtuva asiantuntija. Verkossa analysointivastuu on tutkijatohtori Johanna Vuorelmalla ja puhetaidon kouluttaja Antti Mustakalliolla.

Kaikki tentit ovat katsottavissa myös Yle Areenan kautta. Lisäksi ne uusitaan televisiossa lähetystä seuraavana arkipäivänä.

Yle Uutiset selkosuomeksi

Yle Uutiset selkosuomeksi kertoo uutiset helpolla suomen kielellä. Selkouutiset sopivat esimerkiksi suomen kielen opiskelijoille.

Selkouutiset TV1:ssä joka arkipäivä kello 15.05 ja Radio Suomessa joka päivä kello 21.12.

Television selkouutiset löydät tämän sivun Arkistosta ja Yle Areenasta.

Uusi nimilaki

Sukunimitaulu

Mitä uusi nimilaki sanoo etunimistä ja sukunimistä?

Asioilla

Nuori nainen.

Selkouutisten Nasib Naseri ottaa selvää, toimiiko virastoissa selkokielinen palvelu. Sarjan videot ovat Kela, poliisi, TE toimisto, koulu ja pankki.

Näin tehdään selkouutisia

Nuori nainen avokonttorissa.

Nasib Naseri kuvasi selkotoimittajan työpäivän.

Luksian opiskelijat esittelevät eri alojen ammattikoulutusta

Kameramies kuvaa opiskelijoita.

Rakennusala

Sosiaali- ja terveysala

Liiketalousala

Kiinteistönhoitoala

Puhdistuspalveluala

Suomalainen juttu

suomen lippu liehuu mäntyjen edessä

Kättely Vesi Hissi Alko Peruna Loma Koira Kouluruoka Metsä Sää

Linkit

Yle News in Easy Finnish

For listeners with Finnish as a second language Yle offers daily Yle News in Easy Finnish, a broadcast with simplified language in slow speed.

You can listen to and read the latest broadcast on this page.

Edelliset lähetykset

Lisää lähetyksiä
Muualla Yle.fi:ssä