Tuoreimmat

Mistä maailma puhuu -podcast: Ranskassa on käynnissä maaseudun vastaisku

Ranska

Pariisilaiset haikailevat maaseudun yhteisöllisyyttä ja luonnon rauhaa.

Kaksi pikavippiyhtiötä nostetaan tikun nokkaan esimerkiksi poskettomista lainoista – Suomen ensimmäisen ryhmäkanteen taakse haetaan lainaehdoista kärsiviä

pikaluotto

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hakee takautuvasti helpotuksia oikeuden kautta pikavippeihin, jos muu ei auta.

Toronto aloitti NBA-mestaruutensa puolustamisen jatkoaikavoitolla – jättihankinta vakuutti Los Angelesin paikallispelissä

NBA

Los Angeles Clippersin Leonard Kawhi palasi kotikaupunkiinsa ryminällä.

Keskipohjalaiskunta nostamassa verotustaan ennätyskorkealle: Halsuan 23,5 on prosenttiyksikön korkeampi kuin kovimmat verottajat tänä vuonna

tulovero

Kunnanhallituksen puheenjohtajan mukaan pienillä kunnilla on paine nostaa verotusta peräti 5,5 prosenttiyksikköä vuoteen 2023 mennessä.

Euroopan suurin maailmanmusiikin tapahtuma Womex soi vihdoin Suomessa – "Koko alan maailmannäyttämö on nyt täällä"

Etno-musiikki

Tapahtuma tuo Tampereelle yli 2500 musiikkiammattilaista soittajista levypomoihin. Paikalliset muusikot ovat vahvasti esillä avajaisissa.

Tutkinta Helsingin poliisin viestintäjohtajasta, ex-kansanedustajasta lähes valmis: Vaalirahoitusta epäillään lahjukseksi

korruptio

Esitutkinta on koskenut rikosnimikkeitä lahjuksen antaminen, lahjuksen ottaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Nesteellä kaikkien aikojen paras kvartaali

Neste Oyj

Tulosparannus tuli pitkälti Nesteen uusiutuvien tuotteiden ansiosta.

HJK:lla vielä yksi oljenkorsi pelastaa pahasti epäonnistunut kausi: "Tosiasia on, että sarjassa oli monta meitä paremmin pelannutta joukkuetta"

Veikkausliiga

Veikkausliigassa viideksi sijoittunut Helsingin Jalkapalloklubi voi vielä selvitä europeleihin. Seurassa myönnetään kauden menneen mönkään.

Merimetsot ja harmaahaikarat pysäyttivät Rauman sataman suunnitelmat uudesta tieyhteydestä – "Kyllä ne uusia pesäpaikkoja löytävät"

Rauma

Rauman satamaa on tarkoitus laajentaa läheiselle luodolle, mutta harmaahaikarat ja merimetsot aiheuttavat harmia lupaprosessille.

Kolme nuorta loukkaantui ulosajossa Kangasalla, kaksi vakavasti – kuljettajaa epäillään huumerikoksesta

Kangasala

Kaikki ajoneuvossa olleet olivat nuoria.

Sterling sai suitsutusta, siirtospekulaation kohteena ollut Juventus-hyökkääjä astui esiin – "Minä todella tarvitsin kaksi tuollaista maalia"

Mestarien liiga

Manchester Cityn Raheem Sterling ja Juventuksen Paulo Dybala olivat näkyvästi esillä jalkapallon Mestarien liigassa tiistaina.

Varastettiinko autostasi rekisterikilvet? Se on yllättävän yleistä –Toimi oikein, tai saatat joutua poliisin silmätikuksi

Kotimaa

Varastettuja kilpiä saatetaan käyttää rikoskeikoilla tai bensavarkauksiin.

Alma Median liikevoitto kasvoi hieman – tulosparannus tuli pääosin digitaalisista verkkopalveluista

Alma Media

Printtimedialla oli vaisumpaa.

FT: Kiina suunnittelee Hongkongin hallintojohtajan syrjäyttämistä

Hongkong

Tähän asti Kiinan keskushallinto on tukenut Carrie Lamia.

Kommentti: Lauri Markkasen pitäisi olla itsekkäämpi – Bullsilla on nyt paremmat mahdollisuudet menestyä

NBA

Chicago Bullsilla on nyt ominaisuudet nousta takaisin pudotuspelijoukkueeksi, kirjoittaa Yle Urheilun Antti-Jussi Sipilä.

Mitä brexit-väännössä tapahtuu seuraavaksi? Pääministeri Johnson on iltapäivällä parlamentin kyselytunnilla

Brexit

Boris Johnsonin arvioidaan pyrkivän ennenaikaisten vaalien järjestämiseen, jos EU myöntää jatkoaikaa EU-erolle tammikuun loppuun asti. 

Näin Kasperi Kapanen maalasi Tuukka Raskin juhlapelissä – Barkovilla tehokas paluu

NHL

Tuukka Rask torjui NHL-uransa 500. runkosarjaottelun.

Puolustusvoimat huolestui: nuuskaaminen lisääntyy varusmiespalveluksen aikana – “Nuuskapussia saatetaan pitää suussa jopa tuntikausia”

nuuska

Armeijassa nikotiiniriippuvuutta yritetään torjua tiedotuksella, valistuksella ja nuorten kanssa työskentelevän kantahenkilökunnan esimerkillä.

Kari Enqvistin kolumni: Maapallon uhkakuvat eivät poistu, vaikka väestö ei lisääntyisi enää yhtään, koska kaikki haluavat kuluttaa kuten suomalaiset

ekologinen jalanjälki

Vastuuta maapallosta ei voi langettaa kaupungeille, valtioille tai hallinnollisille yksiköille. Moraalinen vastuu on henkilökohtainen ja se koskee kaikkia, kirjoittaa Kari Enqvist.

Barcelonan uusi ihmelapsi hullaannutti maailman ja katosi sitten kokoonpanosta – siirtokieltojen ja jalkamurtuman haastama 16-vuotias on legendaarisen akatemian pitkään kaipaama timantti

Ulkomaiden jalkapallo

Ansu Fatiin kohdistunut huomio räjähti minuuteissa, kun Barcelonan nuori superlupaus nousi yllättäen edustusjoukkueen sankariksi.