Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Telatek on toipunut koronanotkahduksesta – tavoittelee sadan työntekijän rekrytointia omille palkkalistoilleen vuoden loppuun mennessä

Taivalkoskella töitä tekee tällä hetkellä lähes sata alan ammattilaista, joista parikymmentä hitsaria on jouduttu palkkaamaan vuokratyövoimana ulkomailta. Lisää töitä hitsareille kuitenkin riittäisi.

Metalliteollisuuden kone
Telateki valmistaa Taivalkoskella laivojen suurkomponentteja. Kuva: Mika Moksu / Yle
Päivi Annala
Avaa Yle-sovelluksessa

Taivalkoskella laivojen suurkomponentteja valmistava Telatek on toipunut koronanotkahduksesta ja palkkaa parhaillaan lisää henkilöstöä.

Viime syksynä toiminta konepajalla tyrehtyi, koska laiva- ja risteilytoiminta lamaantui maailmanlaajuisesti koronan vuoksi.

Taivalkoskella töitä tekee tällä hetkellä lähes 100 alan ammattilaista, joista parikymmentä hitsaria on jouduttu palkkaamaan vuokratyövoimana ulkomailta. Lisää töitä hitsareille riittäisi.

Telatekin konepajapäällikkö Ulla Mäkitalo kertoo, että yritys on tehnyt selkeän tavoitteen henkilöstön palkkaamisesta.

– Meillä on tällä hetkellä hyvä tilanne, kun viime syksynä saimme rahtialusten korirunkojen tilaussarjan. Sen myötä kevät on ollut kiireinen. Tälle vuodelle laitettiin kampanja liikkeelle, että meillä olisi vuoden loppuun mennessä 100 työntekijää omilla kirjoilla. Tämän kuun aikana on rekrytoitu yhdeksän ihmistä lisää.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle