Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

AKT antoi potkut Hilkka Ahteelle

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on antanut yllättäen potkut liiton viestinnästä vastaavalle Hilkka Ahteelle. Potkujen peruste on luottamuspula. AKT:n hallitus piti koko päivän kestäneen, ylimääräisen kokouksen julkisuudelta tiukasti piilossa.

AKT:n hallitus on erottanut työpaikkakiusaamisesta kantelun tehneen viestintäpäällikkönsä, Hilkka Ahteen. Kiusaamisesta epäillään ja tutkitaan liiton puheenjohtajaa Timo Rätyä. AKT:n hallitus oli kutsuttu tänään koolle ylimääräiseen istuntoon, jonka tarkoitus pidettiin tarkoin julkisuudelta salassa.
Petri Manssila
Avaa Yle-sovelluksessa

Ahteelle tieto tuli yllätyksenä.

- Minä en tiedä muuta kuin että varapuheenjohtaja Veijo Ruonala soitti minulle ja kertoi, että minut on irtisanottu, Hilkka Ahde toteaa YLE Uutisille.

Hän kuvailee tietoa järkyttäväksi.

Ahde on syyttänyt AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä työpaikkakiusaamisesta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tutki asiaa syksyllä ja päätti jättää tutkintapyynnön poliisille.

- Minulla on prosessi kesken ja tämä tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, mutta äänestyksen jälkeen ja se oli ollut hyvin täpärä.

Rädyn ja Ahteen tulehtuneita välejä on puitu useampaan otteeseen AKT:n hallinnossa. AKT:n ylimääräinen valtuusto päätti tammikuun lopulla, että Räty saa jatkaa puheenjohtajana.

YLE Uutiset ei ole tavoittanut AKT:n johtoa kommentoimaan asiaa.

AKT:n hallituksen tiedotteen mukaan hallitus irtisanoi Ahteen täydellisen luottamuspulan vuoksi. Liittosihteeri Arto Sorvali ja seitsemän hallituksen jäsentä, muun muassa Asko Mäki-Rahkola ja Jarkko Arpula, jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Suosittelemme sinulle