Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Fi-verkkotunnuksia jatkossa myös omalla nimellä

Viestintävirasto alkaa keskiviikosta alkaen myöntää yksityishenkilöille fi-verkkotunnuksia. Verkkotunnus on hakijan vapaasti valittavissa ja voi olla mikä tahansa yleissana.

Avaa Yle-sovelluksessa

Etu- ja sukunimestä muodostuvaa tunnusta saa kuitenkin hakea vain omalla nimellään. Esimerkiksi mattimeikäläinen.fi -verkkotunnusta saa hakea ainoastaan Matti Meikäläinen.

Rajoitus ei kuitenkaan koske erillisiä etu- tai sukunimiä. Tällöin esimerkiksi Matti Meikäläinen voi hakea verkkotunnusta liisa.fi.

Tunnusta ei voi hakea esimerkiksi kaupparekisteriin merkityn yrityksen nimellä eikä tunnus saa sisältää loukkaavia tai rikolliseen toimintaan kehottavia ilmaisuja.

Verkkotunnuksen saa helpoimmin oman Internet-palveluntarjoajan kautta. Palveluntarjoaja hoitaa tällöin hakuprosessin alusta loppuun ja tarjoaa tarvittavat nimipalvelimet. Operaattoreiden jonotuslistat siirtyvät viestintävirastoon automaattisesti heti keskiviikkoaamuna.

Fi-verkkotunnusta hakevan henkilön tulee olla 15 vuotta täyttänyt. Alle 15-vuotiaan lapsen vanhemmat eivät voi hakea fi-verkkotunnusta lapsensa puolesta.

Verkkotunnukset jaetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Tunnustusten myöntäminen alkaa 3.1. kello 8. Verkkotunnuksen varaaminen kolmeksi vuodeksi maksaa 52 euroa.

YLE24 Fi-verkkotunnuspalvelu Lisätietoja fi-verkkotunnuksesta

Suosittelemme