Hyppää sisältöön

Konginkankaan rekkakuskille ehdollista

Konginkankaan turmarekan kuljettaja on tuomittu kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja 23 kuolemantuottamuksesta. Valtionsyyttäjä hyväksyy kuljettajan tuomion, mutta harkitsee valittamista Transpoint Oy:n entisen toimitusjohtajan tuomiosta.

Äänekosken käräjäoikeus katsoo, että kuljettaja muun muassa ajoi olosuhteisiin nähden liian lujaa. Oikeuden mukaan rekan nopeus oli alueella ainakin 90 kilometriä tunnissa, vaikka suurin sallittu nopeus olisi ollut 80 kilometriä tunnissa.

Oikeuden mukaan kuljettaja ei kuitenkaan missään syytekohdassa ole syyllistynyt törkeään huolimattomuuteen tai virheeseen.

Käsittelyssä tehty kertautuva virhe Sen sijaan oikeus jätti tutkimatta kuljetusyhtiön entisen toimitusjohtajan syytteet, koska hänet on jo tuomittu aiemmin samasta tekokokonaisuudesta Helsingin käräjäoikeudessa. Valtionsyyttäjän Mika Illmanin mukaan Transpoint-yhtiön entisen toimitusjohtajan syytteitä ei olisi pitänyt käsitellä Helsingin käräjä- ja hovioikeudessa erikseen. Illmanin mukaan kyseessä on viranomaisten puolella tapahtunut virhe, jonka takia kuljetusyhtiön entisen toimitusjohtajan syytteitä ei tutkittu Äänekosken oikeudenkäynnissä. Illman ei ole vielä tehnyt päätöstä mahdollisesta valituksesta korkeampaan oikeusasteeseen. Mikäli muutosta pyydetään, syynä on entisen toimitusjohtajan syytteet sekä kuljetusyhtiön saaman yhteisösakon määrä. Kuljettajan tuomioon ei Illmanin mukaan ole mitä ilmeisemmin tarvetta puuttua. Transpoint-yhtiö tuomittiin 10 000 euron yhteisösakkoon. Vaatimus oli 100 000 euroa. Suomen tieliikenteen tuhoisimmassa onnettomuudessa kuoli 23 ja loukkaantui 15 ihmistä maaliskuussa 2004.

Suosittelemme sinulle