Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

ELSA-rata ei vielä ajankohtainen

Turun ja Helsingin välisen junayhteyden kehittäminen perustuu toistaiseksi nykyisen radan parantamiseen, toteaa liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä asiaa koskevassa raportissaan.

Avaa Yle-sovelluksessa

Työryhmän mukaan Lohjan kautta kulkeva uusi nopea junayhteys, niin sanottu ELSA-rata, ei ole lähitulevaisuuden hanke. Rata on kuitenkin strategisesti tärkeä Suomen liikennejärjestelmälle ja siksi se otetaan huomioon maankäytön pitkän aikavälin suunnitelmissa. Radan alustava suunnittelu aloitetaan välittömästi.

Lohjan ja Espoon välillä ELSA-rata perustuu Uudenmaan maakuntakaavaan ja myötäilee moottoritietä. Lohjan ja Salon välillä linjausta vielä selvitetään. Työryhmän mukaan ei ole tarpeen, että rata kulkisi Lohjalta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Helsinkiin.

Taajamaliikennettä Turun ja Salon välillä tulee työryhmän mielestä kehittää varautumalla kaksoisraiteen rakentamiseen. Paimion ja Piikkiön välisistä rataoikaisuista voidaan luopua.

ELSA-radan selvitystyön seuranta- ja ohjausryhmä luovutti raporttinsa tiistaina liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huoviselle.

Suosittelemme