- Alun alkaenkin suurin riski on ollut ilman muuta heillä, jotka ovat olleet siellä Saksassa, Husu-Kallio painottaa.
Husu-Kallion mukaan nyt, kun uusia tapauksia varmistuu lisää, näyttää siltä, että bakteerin itämisaika on tavallista pidempi. Yleensä se on 3-4 vuorokautta.
- On hyvin mahdollista, että Suomessa ja muissa maissa tulee uusia tapauksia esille, Husu-Kallio arvioi.
Elintarvikkeiden jäljitettävyys toimii Husu-Kallion arvion mukaan melko hyvin.
- Mikään ei viittaa siihen, että mitään epäilyksen alaista tuotetta olisi Suomeen tuotu, Husu-Kallio sanoo.
EHEC-bakteerin aiheuttamaan sairauteen on kuollut ainakin 17 ihmistä. Suurin osa kuolleista on saksalaisia, tauti on jyllännyt etenkin Hampurin seudulla. Tartunnan on saanut arviolta 2 000 ihmistä. Suomesta ei ole toistaiseksi löytynyt EHEC-bakteerin tartunnan saaneita.