Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Juhannuksen turmissa kahdeksan kuollutta

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut juhannuksen aikana. Juhannuksena on sattunut kaksi hukkumistapausta, neljä kuolonuhrin vaatinutta liikenneonnettomuutta sekä yksi tulipalokuolema. Lisäksi nuori mies on kuollut puukotuksen uhrina.

Pelastusrengas vedessä.
Kuva: Arja Lento / Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Savossa Mikkelin Anttolassa hukkui juhannusaattona iltapäivällä Saimaalla veneellä liikkeellä ollut keski-ikäinen mies.

Karstulassa sukeltajat etsivät veneen kaaduttua veteen pudonnutta miestä, joka löytyi hengettömänä kolmen tunnin etsintöjen jälkeen.

Auto-onnettomuuksia eri puolilla Suomea

Padasjoella, tiellä numero 24, Kauratteen kylän kohdalla sattui juhannuspäivänä illansuussa kahden auton yhteentörmäys, jossa toisessa autossa olleista kolmesta henkilöstä yksi menehtyi ja kaksi loukkaantui. Toisessa autossa olleista viidestä ihmisestä yksi loukkaantui.

Kouvolan Jaalassa myöhään juhannusaaton iltana sattuneessa ulosajossa menehtyi autoa kuljettajanut 24-vuotias mies. Myös kyydissä ollut mies loukkaantui vakavasti.

Pohjanmaan Kruunupyyssä sattui iltayhdeksän aikaan juhannusaattona ulosajo, jossa kuoli keski-ikäinen mies.

Sunnuntain vastaisena yönä kello yhden aikaan Simossa Lapissa sattui henkilöauton ja rekan yhteentörmäys. Henkilöauton kuljettaja kuoli onnettomuudessa.

Nuori puukotettiin hengiltä Helsingissä

Helsingin Tapanilassa juhannuspäivän vastaisena yönä kuoli 18-vuotias mies. Häntä puukotti 22-vuotias mies riidan päätteeksi kotijuhlissa, joihin poliisin mukaan oli tullut kutsumattomia vieraita. Enimmillään paikalla oli ollut noin kaksikymmentä henkeä. Poliisi on ottanut puukottajan kiinni ja tapauksen esitutkinta on käynnistetty.

Omakotitalossa Pietarsaaressa syttyi tulipalo aattona iltaseitsemän aikaan. Pelastusyksiköiden saapuessa paikalle talo oli ilmiliekeissä, ja siellä asunut nainen löydettiin menehtyneenä.

Poliisi puuttui liian riehakkaaseen juhlintaan

Helsingin kaupunkijuhannus on näkynyt keskustassa erittäin hiljaisena. Poliisin mukaan lukuisat tehtävät ovat keskittyneet lähiöihin, missä kotikäynneillä on selvitetty muun muassa useita pahoinpitelyjä.

Oulun poliisia ovat työllistäneet rähisevät humalaiset ja rattijuopot etenkin Kalajoella olleiden festivaalien vuoksi. Myös Turun saaristossa Nauvossa poliisin mukaan tarvittiin pari partiota rauhoittamaan railakasta juhlintaa juhannuspäivän vastaisena yönä.

Turun meripelastuskeskuksen mukaan juhannus on ollut työntäyteinen: tarkistettava oli lauantai-iltaan mennessä ollut 22 tapahtumaa. Helsingin ja Vaasan meripelastuskeskuksilla sen sijaan on ollut rauhallista ja toiminta on keskittynyt yleiseen valvontaan ja puhallutuksiin.

Suosittelemme