Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Facebook: Viestipaniikki on turha ja selvitetty

Facebookin tiedottajan mukaan käyttäjien yksityisiä viestejä ei ole karannut ylimääräisten silmäparien näkyville. Monet suomalaiset Facebook-käyttäjät ovat huomanneet kauhukseen, että kahdenkeskisiä Facebook-keskusteluja näyttää päätyneen julkisiksi omaan profiiliin.

Kuvakaappaus Facebookin sivusta, jossa voi tykätä timeline-toiminnosta.
Yksityisviestien vuotaminen näyttäisi liittyvän Facebookin aikajana- eli timeline-palveluun, joka otetaan maailmanlaajuisesti käyttöön viikon kuluttua. Kuva: Facebook / YLE Uutisgrafiikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhtiön insinöörit selvittivät asiaa kiireellisenä maanantaina, kertoo Facebookin tiedottaja Jan Fredriksson. Päivän selvitysten perusteella Facebook kiistää, että yksityisiä viestejä olisi vuotanut.

Fredrikssonin mukaan kaikissa selvitetyissä tapauksissa kyse oli oikeasti alun perinkin julkisiksi tarkoitetuista "seinältä seinälle" -kirjoituksista.

Suomalaisia puhuttavat vanhat, ennen vuotta 2009 käydyt Facebook-keskustelut.

- Ne olisivat löytyneet julkisesti aiemminkin, jos käyttäjät olisivat "skrollanneet" tarpeeksi alas profiilisivulla. Nyt Timeline tekee sen vain hyvin helpoksi, Fredriksson sanoo.

- Ihmiset aiemmin ehkä luulivat, että seinältä seinälle -keskustelu oli yksityistä. Facebookia käytettiin eri tavalla kolme tai neljä vuotta sitten.

Suomea ja Ruotsia edustava Fredriksson sanoo, ettei yhtään yhteydenottoa asian tiimoilta ole tullut ruotsalaisilta. Hänen mukaansa maiden välillä tuskin on ollut mitään kulttuurieroa Facebookin käytössä.

Suosittelemme sinulle