Hyppää sisältöön

VR ei pärjää lumentuloa vastaan

VR.n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen syyttää poikkeuksellista talvikeliä VR:n kaaoksesta. Junien myöhästelylle ei näy loppua ennen kuin pakkanen ja lumentulo hellittävät.

Kuva: YLE

- Lumi on puuterimaista, jota tuuli pystyy kuljettamaan helposti. Jos välillä olisi ollut yksikin suojasää, niin lumen pinta olisi jäätynyt, eikä tuuli liikuttaisi sitä edelleen, VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen selitti junaliikenteen kaaosta YLEn Aamu-tv:n haastattelussa maanantaina.

Lumenauraustyö on Jaatisen mukaan Ilmalan varikolla Helsingissä täysin loputonta. Varikolle ei löydy nykyistä enempää turvakoulutettuja työntekijöitä lumenauraustöihin. Ilmalassa on myös kauhakuormaajia ja pyöröharjakoneita, mutta puhdistettavaa riittää. Pelkästään Ilmalan varikkoalueella on 60 kilometriä raidetta ja 300 vaihdetta.

Junien myöhästelyjen ja poisjäämisten lisäksi myös VR:n tiedotus on takkuillut. Huonosta tiedonkulusta VR:n henkilöliikennejohtaja Jaatinen syyttää sitä, ettei kukaan oikeastaan osaa sanoa tarkkaa aikaa, milloin yksittäinen juna saadaan irti lumesta.

Asemien informaatiojärjestelmät ovat myös olleet rikki, mutta nyt niiden pitäisi Jaatisen mukaan toimia.

Junamatkustajien lisäksi myös liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on arvostellut VR:ää kaaoksesta.

- Parempaan on meidän pystyttävä, tämä ei tyydytä meitä, eikä meidän asiakkaitamme, Jaatinen myönsi.

VR:ssä tutkitaan parhaillaan, voidaanko uusien junien hankintaa kiirehtiä ja saada uutta kalustoa liikenteeseen suunniteltua aiemmin.

Suosittelemme sinulle