Hyppää sisältöön

Katainen kansan selvä suosikki pääministeriksi

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen on suomalaisten selvä suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Toiseksi suosituin, keskustalainen hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi jää selvästi Kataisesta.

YLE:n Ajankohtaisjournalismin Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä kysyttiin, kuka olisi paras henkilö Suomen seuraavaksi pääministeriksi. Vastaajat valitsivat ehdokkaansa yhdeksästä eri vaihtoehdosta. Kuluvalla viikolla tehtyyn kyselyyn osallistui vajaat tuhat suomalaista.

Kyselyyn vastanneista 23 prosenttia pitää Kataista parhaana seuraavaksi pääministeriksi, Kiviniemeä kannattaa 16 prosenttia.

Suosiossa kärkiparia seuraavat: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd) 9 prosenttia, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) 8 prosenttia, ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk) 6 prosenttia, puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd) 5 prosenttia, eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok) 3 prosenttia, puheenjohtaja Timo Soini (PS) 2 prosenttia ja ulkoministeri Alexander Stubb 2 prosenttia.

Kataisen suosiossa on merkittävää, että hän yltää myös keskustaa äänestävien keskuudessa yhtä suosituksi kuin Pekkarinen, vain Kiviniemi kiilaa edelle. Kiviniemi puolestaan pärjää SDP:n kannattajien joukossa yhtä hyvin kuin puolueen puheenjohtaja Urpilainen, vain Heinäluoma on suositumpi.

Kyselyn virhemarginaali oli 3,0 prosenttia suuntaan tai toiseen.

Suosittelemme sinulle