Hyppää sisältöön

Fifa hylkäsi Portugalin valituksen Ronaldon kortista

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on hylännyt Portugalin valituksen tähtipelaaja Cristiano Ronaldon keltaisen kortin mitätöimisestä. Ronaldo sai kortin joukkueen MM-avauksessa Norsunluurannikkoa vastaan. Päätös tarkoittaa sitä, että jos Ronaldo saa kortin seuraavassa ottelussa Pohjois-Koreaa vastaan, joutuu hän huilaamaan alkulohkon viimeisessä ottelussa Brasiliaa vastaan.

Kuva: YLE

- Fifa kertoi, että tuomari ei tehnyt sellaista virhettä, mistä seuraisi kortin mitätöinti. Näissä tapauksissa tuomarit ovat suvereeneja, Portugalin tiedottaja kertoi lauantaina.

Ronaldo sai korttinsa, kun hän otti yhteen Norsunluurannikon puolustajan Guy Demelin kanssa. Etenkin Portugalin keskikenttäpelaaja Raul Meireles kritisoi Fifan päätöstä.

- Cristiano on tärkeä pelaaja meille. Hän ei tehnyt tilanteessa mitään väärää ja sai siitä keltaisen kortin. Tällainen vääryys satuttaa minua eniten, Meireles kertoi.

Ottelu Norsunluurannikkoa vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. Portugali kohtaa maanantaina Pohjois-Korean, joka taisteli hienosti avauspelissään Brasiliaa vastaan häviten lopulta 1-2.

Suosittelemme sinulle