Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Perussuomalaisilta valtuutetuilta tiukka maahanmuuuttolinjaus

Nykyisen maahanmuuttopolitiikan vastustajat haluavat jyrkän kiristyksen lakeihin. Maahanmuuttokriittisten perussuomalaisten kunnanvaltuutettujen 13 hengen ryhmä vaatii Turussa julkaistussa manifestissaan muun muassa nykyisenkaltaisen kehitysavun lopettamista ja vaihtamista veroilmoituksen yhteydessä annettavaan vapaaehtoiseen maksuun.

Avaa Yle-sovelluksessa

Manifesti vaatii myös perusteettomasti turvapaikkaa hakevan käännytystä vuorokaudessa. Lisäksi ryhmä ehdottaa "totuuskomissiota" tutkimaan maahanmuuton "piiloteltuja kustannuksia" ja poliitikkojen maahanmuuttotoimien selvittämistä 20 viime vuoden ajalta.

"Sosiaalisista siirtolaisuutta" manifestissa torjutaan ehdotuksella, että Suomi lopettaa vastaanottokeskuksissa asuvien toimeentulotuen maksamisen rahana. Apu pitäisi perussuomalaisten manifestin laatijoiden mukaan antaa vain ruokana sekä välttämättöminä vaate- ja terveydenhuollon kuluina.

Toimeentulotuki pitää ryhmän mielestä sitoa kielen oppimiseen. Tulkkausta olisi mahdollista saada vain kolmen vuoden verran. Perheiden yhdistämistä olisi kiristettävä niin, että yhdistämistä hakeva ei olisi voinut saada toimeentulotukea kahden vuoden aikana. Niin sanottua ghettoutumista halutaan estää sillä, että kunnalliseen asuntojonoon ei voisi päästä, jos elää tulonsiirtojen varassa.

"Nuivan vaalimanifestin" puuhamiehiä ovat Helsingin vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas Jussi Halla-aho ja perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja, Vaasan vaalipiirin ehdokas Vesa-Matti Saarakkala. Muut maahanmuuton tiukennuksia vaativat ehdokkaat tulevat ympäri Suomea.

Ehdokkaat sitoutuvat manifestissa mainittujen tavoitteiden noudattamiseen, mikäli tulevat valituiksi. He haluavat myös pakottaa muut puolueet keskusteluun ja uusiin päätöksiin.

Suosittelemme