Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Räsänen: Todellinen hajaannus kirkossa ehkä vasta edessä

Aamu-tv:ssä vieraillut kristillisdemokraattien puheenjohtaja ihmettelee kohua, jonka mukaan hänen mielipiteensä olisivat yksi syy joukkopakoon kirkosta. - Kyllä poliitikollakin on uskonnonvapaus, täräyttää Räsänen.

Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-keskusteluohjelman jälkeen kirkon on jättänyt jo yli 18 000 ihmistä. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen homovastaisina pidetyt kommentit oavt herättäneet kiivaita reaktioita myös kirkon sisällä. Aamu-tv:n haastattelussa Räsänen kertoi, minkälaisin ajatuksin hän on seurannut kirkosta eroamisen vyöryä.
Avaa Yle-sovelluksessa

- Sitä paitsi esiinnyin ohjelmassa monessa roolissa. Osan näkemyksistäni esitin yksityishenkilönä, Räsänen jatkaa.

Kirkosta eroamiset kiihtyivät viikonloppuna Vakaumusten tasa-arvo -yhdistyksen ylläpitämän verkkosivun mukaan. Osa eroamisista on pantu viime viikolla Ajankohtaisessa kakkosessa esiintyneen kristillisdemokraattien puheenjohtajan syyksi.

Puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen ei ymmärrä, miksi hänestä on tehty syntipukki.

- Tuntuu kummalliselta. Näkemykset, jotka esitin, olen esittänyt kymmeniä kertoja jo aiemminkin, Räsänen ihmettelee.

Yksityishenkilö, kristitty ja poliitikko

Räsänen sanoo esiintyneensä keskustelijana useammassa roolissa, yksityishenkilönä, kristittynä ja poliitikkona.

- Nostin esiin nyt puolueen kannan, että avioliitto tulee säilyä miehen ja naisen välisenä. Rivijäsenenä puolestaan totesin, että Raamatun opetus on hyvin selkeä, ja että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

- Raamatun suhtautuminen homoseksuaalisuuden harjoittamiseen on kuitenkin tuomitseva: se on syntiä, ja tämä taas on henkilökohtainen näkemykseni.

Räsänen sanoo olevansa pahoillaan syntyneestä kohusta ennen kaikkea siksi, että keskustelussa on unohtunut kokonaan kirkon keskeinen sanoma.

- Koko keskutelussa on jäänyt vähälle huomiolle se, että Jeesus on sovittanut synnit, sekä heterot että homot saavat syntinsä anteeksi. Tämä sekä kysymys armosta olisi pitänyt tuoda vahvemmin esille, Räsänen sanoo.

- Kyllä homotkin pitää toivottaa tervetulleeksi seurakuntaan. Tilaa pitää olla myös moniääniselle keskustelulle kirkon sisällä.

Todellinen hajaannus tulossa

Räsänen kommentoi myös arkkipiispan sunnuntaina antamaa lausuntoa, jonka mukaan mukaan kirkon henkilökunnalle on saatava sitovat ohjeet koskien rekisteröidyn parisuhteen rukoustilaisuutta.

- Kyllä minä olen erittäin huolestunut siitä, että uutisten mukaan hän uhkasi linjaa tiukennettavan. Jatkossa ne papit, joiden omatunto on Raamattuun sidottu, pakotettaisiin siunaamaan homoliitto. Muuten tulee potkut.

Jos hän tämän toteuttaa, tulee todellinen hajaannus kirkossa. Viimeaikaiset eroluvut ovat vasta alkusoittoa, ennustaa Räsänen.

Suosittelemme