Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Sponsorit eivät säikähtäneet dopingkohua

Maastohiihtoa koskevat dopingväitteet eivät ole aiheuttaneet sponsoripakoa Hiihtoliitosta. Liiton mukaan yksikään maastohiihdon pääyhteistyökumppaneista ei ole ilmoittanut vetäytymisestä uudelleen virinneen dopingkeskustelun takia.

Avaa Yle-sovelluksessa

Keväällä 2001 paljastuneiden dopingtapausten myötä Hiihtoliitto joutui neuvottelemaan kaikki maastohiihtoa koskevat yhteistyösopimuksensa uudelleen. Tämän jälkeen maastohiihdon yhdeksi pääyhteistyökumppaneista nousi muun muassa polttoaineen jakeluasemistaan tunnettu öljy-yhtiö St-1.

- Vaikka kiellettyjen aineiden käyttöä koskeva keskustelu on nyt virinnyt osin uudelleen, ei yhtiö harkitse vetäytymistä, sanoo St-1:n toimitusjohtaja Kim Wiio.

Hiihtoliitolle talvilajien välineitä toimittava Oy Patrol Ab ilmoitti keskiviikkoiltana, että yhtiö vaatii Hiihtoliittoa tekemään kaikkensa, jotta dopingselvittelyjen haitat voidaan rajata koskemaan vain maastohiihtoa. Mikäli Hiihtoliitto ei ryhdy näihin toimenpiteisiin, Patrol näkee yhteistyön jatkamisen vaikeaksi.

- Luotan siihen, että meidän yhteistyökumppanit näkevät todella sen eron, eli mitkä ovat mahdolliset menneisyyden haamut ja mitä on tämän päivän nykyinen toiminta Suomen Hiihtoliiton maastohiihdossa. Eli siltä osin on onneksi ollut hyvin rauhallista, Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kommentoi.

Suosittelemme