Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Keskustan kannatus laskenut alle 20 prosentin

Kokoomus on kasvattanut etumatkaansa sosiaalidemokraatteihin ja keskustaan Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemässä mielipidemittauksessa. Keskustan kannatus on mittauksessa pudonnut alle 20 prosentin.

Puoluekannatus tammikuu 2009, viisi suurinta puoluetta;Kokoomus,SDP,Keskusta,Vihreät,Perussuomalaiset
Kuva: YLE Uutiset Grafiikka
Avaa Yle-sovelluksessa

YLE Uutisten sunnuntaina julkaistun pääministerimittauksen sivutuotteena syntyneessä välimittauksessa Taloustutkimus on saanut kokoomuksen kannatukseksi jo 25,1 prosenttia, nousua viime mittauksesta lähes prosenttiyksikkö. Sosiaalidemokraatit ovat vuorostaan pudonneet hitusen: kannatus on nyt tasan 20 prosenttia, laskua 0,2 prosenttiyksikköä.

Selvemmin alas on tullut keskusta: kannatus on nyt 19,2 prosenttia eli laskua viime mittauksesta puolitoista prosenttiyksikköä. Alle 20 prosentin puolue ei ole vaalien jälkeen tehdyissä mittauksissa vielä aiemmin pudonnut.

Vihreiden kannatus on tasan kymmenen prosenttia, laskua viime mittauksesta vaivainen prosenttiyksikön kymmenesosa. Vasemmistoliiton pudotus on paljon jyrkempi: puoluetta äänestäisi nyt 7,6 prosenttia eli laskua on 1,2 prosenttiykikköä. RKP on kasvattanut kannatustaan kolme kymmenystä ja pääsee nyt 4,4 prosenttiin. Kristillisdemokraattien kannatus on tasan neljä prosenttia, kasvua kaksi kymmenystä.

Perussuomalaiset on jatkanut kannatuksensa kohottamista suhteellisesti eniten, kannatus on nyt jo 8,3 prosenttia, kun edellinen mittaus näytti 7,1 prosenttia.

Tutkimus on aloitettu jouluviikolla ja viimeiset kyselyt on tehty viime torstaina. Puhelinhaastatteluissa on tavoitetu vajaat 2 500 suomalaista kaikkialta maasta Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin puolitoista prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

Suosittelemme sinulle